Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Temat: [166] Moja alfa ma juz 200tys!!2.4jtd

chomiko
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał darrager Zobacz post
    ze chce sie ludziom wyszukiwać takie tematy i to po tylu latach...
    forum trzeba przeglądnąć 166 - podstrona 126 ... jeszcze kilka zostalo
    lukę w pracy trzeba zatkać

Numberuno
    Gość

Domyślnie

A dotarłeś już do informacji, że prawdziwy przebieg można odczytać po podłączeniu kabla diagnostycznego? Bo jakoś w te Twoje 270tys km nie wierzę. Moja ma np. na liczniku 240tys km a realnie 430tys km. Co więcej chodzi jak złoto i nic nie zapowiada żeby miało się to zmienić w najbliższym czasie

chomiko
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Numberuno Zobacz post
    A dotarłeś już do informacji, że prawdziwy przebieg można odczytać po podłączeniu kabla diagnostycznego?
    pozostawie bez komentarza...
    .... odometer 262301 km (licze że do 5% błędu max; w unidiag' i kwpdiag'u)... "cuś" jeszcze?

Cytat Napisał Numberuno Zobacz post
    Co więcej chodzi jak złoto i nic nie zapowiada żeby miało się to zmienić w najbliższym czasie
    czego Ci życzę

Użytkownik Pirat drogowy
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    była Alfa Romeo 166 2.4 JTD 2001 r. jest VW Passat 2.0 TDI 2006 r.

Domyślnie

u mnie 262k ale.. remont był jakieś 3k temu i nie z winy że Alfa tylko poprzedni talent jezdził na pękniętej poklejonej misce bez sprawdzania i w końcu było prawie na sucho i panewki dostały w d..
    ANGELS & AIRWAVES ... AND ALFA

Sakulec
    Gość

Domyślnie

moja 166 już ma 283tyś a realnie nie wiem ile i wole nie wiedzieć, ale raczej nie była dużo kręcona o ile była, (kupiłem ją od brata, wierze że on sprawdził przebieg), on jeszcze od innego typa który ją sprowadził z Belgii. Po wnętrzu można powiedzieć ze faktycznie tyle ma, a obsługa silnika sprowadza sie do wymiany filtrów, płynów i zalania paliwa. Tylko teraz mam delikatny problem bo od dwóch dni nie chce zapalić, ale to 99% wina paliwa tankowanego na leclercu bez żadnych uszlachetniaczy, tzn wczoraj ja odpaliłem z kabli, bo szkoda męczyć akumulator, ale dopiero po południu i po dobrych kilku jak nie kilkunastu próbach. Dziś znowu mogiła. Jak miną mrozy będę musiał wymienić filtr paliwa i zbadać ogólny stan układu paliwowego. Jednakże myśle ze 283k to nie jest tak tragicznie dużo jak na diesla

Użytkownik Rowerzysta Avatar kozi_Lukasz
    Mieszka w
    Warsaw, Poland, Poland
    Auto
    Było AR 146 1.4TS, 166 2.4 JTD 2000r. Jest AR 159 2.4JTDm 2008, Giulietta Sprint 2015 170 TCT

Domyślnie

moja ma 210kkm. Mam ją od przebiegu 130kkm (sprawdzane na odometrze) Jakieś 20 kkm temu regenerowałem turbo bo chciało już na emeryturkę pójść, a chwile wcześniej sprzęgło się skończyło. Jakiś czas temu (w drodze do mechanika) urwał się wielokolorowy tak niefortunnie ze się na rolkę rozrządu nawinął i miałem niespodziewany remont zakresie lekkiego szlifu, wymiany rozrządu, uszczelki i paru zaworów. Mechanik po zdjęciu głowicy powiedział że nie wieży że silnik ma 200kkm. Powiedział że max to 100kkm by dał. - Kwestia oleju, stylu jazdy, dbanie o turbo i ogólnego "robienia na czas" tego co trzeba zrobić.

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Aroniaa
    Mieszka w
    Olkusz
    Auto
    AR 166 3.0v6 azurro nuvola

Domyślnie

znam taka co ma przejechane 500.000 tez na 2.4