Po pracy zobaczę swoje wyniki ze stacji i napiszę. fajny temat.
Edit: Gdzieś mi się wydruk zapodział. Jak znajdę to na pewno napiszę.
Po pracy zobaczę swoje wyniki ze stacji i napiszę. fajny temat.
Edit: Gdzieś mi się wydruk zapodział. Jak znajdę to na pewno napiszę.
Ostatnio edytowane przez Tekken666 ; 23-08-2011 o 17:31
Alfa Romeo 156 1,9JTD (77kW) 2000r.
Ma ktoś jeszcze swoje wydruki? Bo już powoli jestem skłonny na nowo rozbierać hamulce i szukać problemu... Albo na inną stację bo mnie niepokoi ta siła hamowania, zwłaszcza jak mi kumpel powiedział, że w Astrze 1 ma 4 kN...
AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
AR156 1.6TS 2000
Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)
Kolega z klasy ma Golfa 4 a tam też są tarcze z tyłu i jemu na 2 ząbku już ciągną koła po suchym asfalcie, gdzie moja Alfa się jeszcze staczaMoże to być wina nie do końca dotartych tarcz, ale chciałbym mieć taki ręczny, że mi koła zablokuje. Byłbym wtedy pewniejszy, że mi nie zjedzie.
Ściągnij mieszek ręcznego i dokręć trochę śrubę, która się tam znajduje. Porównaj położenie (od którego jest opór) przed i po. Tylko nie dokręcaj za mocno, bo cały czas klocki będą trzeć o tarczę.
Ostatnio edytowane przez mac!ek ; 04-09-2011 o 10:45
Jeśli tłoczki są zapieczone (a objawy na to wskazują, bo hamulec zasadniczy i pomocniczy jest po prostu słaby) to wymiana linek nic nie da.
Radzę jeszcze raz sprawdzić obydwa hamulce w innej stacji.
Jeśli wyniki się potwierdzą to coś mi się widzi, że trzeba będzie rozbierać zaciski i "uruchamiać tłoczki".
Ręczny już jest na styk podciągniętyNa początku klocek delikatnie tarł, ale teraz się to unormowało a ręczny na pierwszym i drugim ząbku to tragedia
Auto się toczy
Jaki koszt takiego zestawu naprawczego? Lepiej tłoczek oczyścić(jeżeli zardzewiały), czy zmienić na nowy?
Tutaj przykładowy zestaw, sam taki kupowałem:
http://allegro.pl/tloczek-zestaw-nap...771141076.html
Jeśli tłoczek nie ma wżerów na swojej powierzchni to wystarczy wyczyścić, jeśli są, to wymienić. Ja to przerabiałem parę miesięcy temu bo na przeglądzie wyszło, że lewy tył słabo hamuje. Była tam masakra:
http://imageshack.us/g/824/56602632.jpg/![]()
Ostatnio edytowane przez paw2x ; 05-09-2011 o 23:01
dodam tylko, że podczas nagłego hamowania całą siłą auto delikatnie ciągnie w lewą stronę, ja podejrzewam, że to wina elastycznych przewodów? Ale jak tylko się trochę odkuję z kasą to wymienię chyba wszystkie tłoczki z przodu i z tyłu wraz z przewodami. A jak to nie pomoże to dopiero linki, a później pozostaje problemu szukać w pompie hamulcowej. Może szukam dziury w całym, ale nie mam z kim porównać wyników hamowania ze ścieżki(przynajmniej nikt się nie chce pochwalić jak jego 156 hamuje).