Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 13 z 13

Temat: Alfa 145 Podsufitka

Użytkownik Pirat drogowy
    Mieszka w
    Niemcy
    Auto
    AR 145 1,7 boxer 16V -> ;)

Domyślnie

Witam, wczoraj dokończyłem skręcanie auta a w wekend robiłem podsufitkę, oczywiście nie obeszło się bez problemów.
    Na Allegro dostałem wadliwy materiał :

(warstwa materiału odklejona od gąbki, na całej długości około 10 cm szerokości pasek (w dodatku materiał słabej jakości)... Nerwica mnie dopadła , telefon w rękę zadzwoniłem do paru firm w gorzowie okazało się że jest Hurtowania takich materiałów (skóry, welury itp wszystko taniej i lepsze materiały) kupiłem, po dogadaniu się zapłaciłem za 3x1,5 dostałem około 6mx1,57m + klej 0,8l= 80zł (materiału wystarczy na 2 takie sufity) a z allegro zapłaciłem 140zł za Uszkodzone 3x1,5 + 2x 0,4l ..... nie polecam tego z allegro ...

Wcześniej było mniej więcej tak(Przepraszam za słabą jakość Fot) :

A oto mój efekt:

Ma ktoś takie mocowania na ten daszek przeciwsłoneczny ?? na ostatnim zdjęciu widoczne potrzebuję z lewej i prawej z lewej było ułamane a z prawej ja niechcący ułamałem podczas demontażu .. dokładnie chodzi o taki uchwyt:

Jak na pierwszy raz jest bardzo dobrze, oczywiście następnym razem dokładniej bym to zrobił najwięcej czasu schodzi z wygładzaniem podsufitki na miejscach raczek, przy podszybiu(wygładzanie i oczekiwanie na związanie kleju) i oczywiście rozbieranie wnętrza auta..... w jedna osobę nie polecam demontowania szyberdachu, a do wstawienia tej płyty dachowej niestety trzeba zdemontować cały szyber, jeżeli ma ktoś jakieś pytania chętnie odpowiem, pozdrawiam i oczywiście dzięki za wszystkie rady.
    Ostatnio edytowane przez mat3l ; 07-09-2011 o 21:17 Powód: uzupełnienie

Użytkownik Maniak resoraków Avatar loco145
    Mieszka w
    Opole
    Auto
    Czarna 159 16Virs 07r

Domyślnie

a jakby tak zrobić czarną podsufitke z czerwonym logo AR ?? fajnie by to wyglądało

Użytkownik Pirat drogowy
    Mieszka w
    Niemcy
    Auto
    AR 145 1,7 boxer 16V -> ;)

Domyślnie

Hmm.. dobry pomysł w dodatku niedrogi, myślałem nad skórami ale jakoś pozostałem przy welurach. Mam jeszcze pomysł czy nie okleić tym Welurem Boczków tzn.(tych plastyków przy pasach, przedniej szybie te słupki, i przy tylnych szybach), nie wiem jak to by wyglądało, może lepiej niż te plastyki. Zobaczę jak będę miał trochę czasu to zrobię na próbę