Witam, wczoraj dokończyłem skręcanie auta a w wekend robiłem podsufitkę, oczywiście nie obeszło się bez problemów.
Na Allegro dostałem wadliwy materiał :
![]()
![]()
(warstwa materiału odklejona od gąbki, na całej długości około 10 cm szerokości pasek (w dodatku materiał słabej jakości)... Nerwica mnie dopadła , telefon w rękę zadzwoniłem do paru firm w gorzowie okazało się że jest Hurtowania takich materiałów (skóry, welury itp wszystko taniej i lepsze materiały) kupiłem, po dogadaniu się zapłaciłem za 3x1,5 dostałem około 6mx1,57m + klej 0,8l= 80zł (materiału wystarczy na 2 takie sufity) a z allegro zapłaciłem 140zł za Uszkodzone 3x1,5 + 2x 0,4l ..... nie polecam tego z allegro ...
Wcześniej było mniej więcej tak(Przepraszam za słabą jakość Fot) :![]()
![]()
A oto mój efekt:![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ma ktoś takie mocowania na ten daszek przeciwsłoneczny ?? na ostatnim zdjęciu widoczne potrzebuję z lewej i prawej z lewej było ułamane a z prawej ja niechcący ułamałem podczas demontażu .. dokładnie chodzi o taki uchwyt:
Jak na pierwszy raz jest bardzo dobrze, oczywiście następnym razem dokładniej bym to zrobił najwięcej czasu schodzi z wygładzaniem podsufitki na miejscach raczek, przy podszybiu(wygładzanie i oczekiwanie na związanie kleju) i oczywiście rozbieranie wnętrza auta..... w jedna osobę nie polecam demontowania szyberdachu, a do wstawienia tej płyty dachowej niestety trzeba zdemontować cały szyber, jeżeli ma ktoś jakieś pytania chętnie odpowiem, pozdrawiam i oczywiście dzięki za wszystkie rady.