Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 42

Temat: Alfy na Allegro - czy warto ?

adamf
    Gość

Domyślnie

Chcę jeszcze o jedno zapytać, czy posiadacze AR płacą zwyżki w OC czy w związku z małą popularnością marki są jakieś zniżki ? Wiem, że mogę zadzwonić do ubezpieczyciela ale skoro już się rozpisałem to zapytam także o to.

Użytkownik Fachowiec Avatar szerszeń
    Mieszka w
    Gdańsk
    Auto
    Astroserati | 407 coupe | Quattroporte

Domyślnie

Cytat Napisał adamf Zobacz post
    Chcę jeszcze o jedno zapytać, czy posiadacze AR płacą zwyżki w OC czy w związku z małą popularnością marki są jakieś zniżki ? Wiem, że mogę zadzwonić do ubezpieczyciela ale skoro już się rozpisałem to zapytam także o to.
    OC dla 156, 1.9 w granicach 2000 roku to jakieś 8 stówek rocznie płatne jedną ratą, przy maksymalnych zniżkach.
    Było: 166 2.4JTD x5, 166 2.0TS x3, 166 3.0 V6 x2, 166 3.0 V6 Sportronic x2, 166 2.5 V6, 156 2.4JTD x3, 156 2.4JTD SW, 156 2.5 V6 x2, 156 1.9JTD, Kappa Coupe 2.0T

adamf
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał szerszeń Zobacz post
    OC dla 156, 1.9 w granicach 2000 roku to jakieś 8 stówek rocznie płatne jedną ratą, przy maksymalnych zniżkach.
    Nie jest tak źle. Szerszeń pozdrawiam i zazdroszczę miejsca zamieszkania - kiedyś będę tam mieszkał ;-)

Użytkownik Fachowiec Avatar szerszeń
    Mieszka w
    Gdańsk
    Auto
    Astroserati | 407 coupe | Quattroporte

Domyślnie

Nie jest tak źle. Szerszeń pozdrawiam i zazdroszczę miejsca zamieszkania - kiedyś będę tam mieszkał ;-)
    Chyba w normie.

OT
    Szerszeń dziękuje!
    Szerszeń też zawsze chciał tu mieszkać więc się przeprowadził, nie zazdrość - przeprowadź się.
    Ale polecam Gdynię, Gdańsk jest drętwy - Solidarność, Wehrmacht i dziurawe drogi.
    Było: 166 2.4JTD x5, 166 2.0TS x3, 166 3.0 V6 x2, 166 3.0 V6 Sportronic x2, 166 2.5 V6, 156 2.4JTD x3, 156 2.4JTD SW, 156 2.5 V6 x2, 156 1.9JTD, Kappa Coupe 2.0T

adamf
    Gość

Domyślnie

Jeszcze nie pora ale wiem, że tak kiedyś będzie / Gdańsk Oliwa /. Na razie lecę bo mam klientów na masaż, a później zabawa z synkiem. Dzięki Wszystkim jeszcze raz oraz Tobie Szerszeń i do następnego razu.

alfadrian
    Gość

Domyślnie

ja tez szukałem na allegro zdjecia zawsze wygladaly fajnie , opisy alfy tez bardzo ladnie a jak jezdzilem zeby zobaczyc za kazdym razem sie rozczarowalem tutaj gdzies wgniecenie tutaj progi pognite tu nagle nie dziala klima duzo duzo tego i wkoncu przez przyadek udalo mi sie znalesc goscia ktory mial na szybie ze sprzeda autko

adamf
    Gość

Domyślnie

Jeszcze szybka akcja. Nie to że już lecę i kupuję ale co Wy na to ? Idę bo klienci ehhhhh nie dadzą popisać ....

http://allegro.pl/alfa-romeo-156-2-0...786000281.html

Użytkownik Rowerzysta Avatar adam.st
    Mieszka w
    Kraków, Poland, Poland
    Auto
    AR 159 1.9 JTDm

Domyślnie

Witam serdecznie.

Jako żem laik i poszukiwacz tej ukochanej Belli mam pytanie do Was szczęśliwi posiadacze : na ile są realne ceny, przebiegi i rzekome stany techniczne AF 156 na Allegro ? Przedział cenowy 6500 - 10000 zl, roczniki 2000 - 2003. Interesuje mnie zwłaszcza wersja kombi. Już niebawem rozpocznę poszukiwania i zastanawiam się czy jest sens brać pod uwagę oferty z Allegro, czy nie lepiej coś samemu zdobyć za granicą.

Pozdrawiam
    Swoją kupiłem na Allegro. Nie narzekam, jeżdżę bezawaryjnie już z pół roku, około 4kkm przejechane i silnik wciąż równiutko mimo sportowego ducha

Serwis ogłoszeniowy nie jest tu problemem. Bardziej osoba, od której kupujesz. Wystrzegaj się handlarzy. Nie tylko komisów ale też np. osób prywatnych. Np. sprawdź kartę pojazdu, kiedy kupił. Jak mniej niż rok użytkował to już wskazuje, że coś jest nie tak. Zazwyczaj ja sprzedaję auta po 2 latach użytkowania i to tylko dlatego, że chcę kupić lepsze.
    Poza tym jak np. prywatna osoba coś zatai, to i tak będzie to jeden promil w porównaniu z tym co handlarze by nakłamali i zataili. To są najwięksi bajkopisarze jakich w życiu spotkałem. Np. "no zobacz, jedzie prosto" jak auto zjeżdża na lewo Szerokim łukiem!
    Ostatnio edytowane przez adam.st ; 31-08-2011 o 15:18

Użytkownik Romeo Avatar malin2k5
    Mieszka w
    Połczyn-Zdrój
    Auto
    Giulietta QV Nero Etna, Alfa Romeo 156 SW '02 BLU VELA, 126p '78

Domyślnie

Cytat Napisał szerszeń Zobacz post

Wydaje mi się, że trochę przesadziłeś.... powinno być dużo mniej Może w 3 City takie ceny.... Albo nie jest, to zapłata za samo "gołe" OC
    U mnie koleś z 10% zniżką zapłacił coś koło 900 PLNów na II raty Bez żadnych zwyżek za wiek oczywiście jak to jest w niektórych towarzystwach ubezpieczeniowych.

adamf
    Gość

Domyślnie

Przed chwilą wróciłem z s synkiem ze spaceru.
    Przez całe 2 godziny rozglądałem się po Wołominie w poszukiwaniu Alfy 156 SW - i nic.
    Pomyślałem sobie, szkoda hmmm .... chociaż bym popatrzył
    aż tu nagle ...................
    200 metrów od domu .......
    przy hotelu stoi i zerka na mnie, łypie tymi trzema gałeczkami z każdej strony i puszcza oko - Czarne Cudo z jasną tapicerką.
    Alfunia, którą sobie tak na prawdę wymarzyłem i nie jest to model 156 lecz 159 SW !!!!!!!
    Szkoda, że jeszcze dla mnie nieosiągalna :-(
    Stałem tak ze 20 min i gapiłem się jak ciele na malowane wrota. Gdyby nie mój synek Leon to ........ chyba nie wróciłbym do domu, no chyba żeby mnie pogonili

Ehhhhhhhh kiedyś .......