Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Temat: nie kupujcie alfy i zadnego samochodu na allegro od uzytkownika edison85 -czyt. dalej

lukaszmdt
    Gość

Domyślnie nie kupujcie alfy i zadnego samochodu na allegro od uzytkownika edison85 -czyt. dalej

witam, przed zakupem pojechalem z kuzynem obejrzec 2 samochody od tego uzytkownika, przez telefon rozmawiajac zapewniał mnie ze samochody sa w bardzo dobrym stanie technicznym ze jest z nimi wszystko ok ze sa wrecz idealne, jeden z nich (sedan) do drobnych poprawek lakierniczych.
    Lacznie w 2 strony mialem 900km drogi i jechalem z mysla ze samochod bedzie moj i ze po obejrzeniu dokonam zakupu i bede zadowolony z transakcji. ze sprzedajacym caly czas bylem w kontakcie telefonicznym gdy dotarlem na miejscu zastalem kilkadziesiat poobijanych samochodow lecz przejde do rzeczy i do tych ktorymi ja bylem zainteresowany.

Po obejrzeniu poczatkowym mielismy umowiona wizyte w autoryzowanycm serwisie alfy romeo i bysmy sie tam udali gdyby samochody na sam widok byly ok i nie potafilbym stwierdzic golym okiem wad.

Zaczne moze od sedana
    Drobne poprawki lakiernicze - samochod bym porysowany ze wszystkich stron, co do stanu technicznego widocznego golym okiem - przestawiona maska, przestawiony bagaznik (w tresci aukcji bylo ze samochod bezwypadkowy) a tu na 1 rzut oka widac ze bylo cos ruszane i nie zostaly zachowane prawidlowe linie samochodu, kolejna sprawa to luzy na kierownicy, samochod mial wyczerpany akumulator nie szlo go w ogole odpalic,

teraz kilka slow o kombi, stan wizualny ok, ladny od zewnatrz, stan techniczny - daleki od idealu, nie zostalem poinformowany w ogole ze do wymiany na start jest lewy wahacz i to nie wiadomo czy jeden czy wszystkie, do wymiany sprzeglo, luzy na kierownicy, krzywy lewy fotel kierowcy, przebieg w aukcji wpisany ze 79tys km, ogladajac ksiazke serwisowa w 2005 roku byl wpisany przebieg 77150km natomiast na wyswietlaczu zegarowym przebiegu bylo 76259 km czyli jakies niecale 1000km mniej niz w 2005 roku normalnie 8 cud swiata, ze po 4 latach przebieg mniejszy niz byl - od razu widac ze krecony i ze sprzedajacy to straszny oszust ktory wciska kit a jego samochody to budle.

dodam jeszcze taki fakt ze bedac na miejscu zadzwonilem ze jestem i poprosilem o przyjscie wlasciciela to otrzymalem odpowiedz ze na placu sa pracownicy ktorzy wszystko mi pokaza, gdy juz bylem pewnien ze ten samochod nie jest zgodny z opisem allegro oraz slowami sprzedajacego poprosilem pana o przyjscie to powiedziano mi ze prosze zalatwic wszystko z pracowikami na placu a raczej tego auto zlomu ze oni moga mi go sprzedac powiedzialem ze zrobilem tyle km i chce sie z panem widziec to ze nie moze bo teraz jest na budowie i ze wszelkie pytania mam opowiedac przez telefon. co za podejdzie do klienta, opowiedzialem co mi sie nie podoba w tym samochodzie i sprzedajacy nadal mi wciska ze on jest sprawny. zaporoponowalem wiec serwis to odpowiedziano mi jak to sobie wyobrazam ze moge wykupic ubezpieczenie koszt 2x 100zl i jechac na serwis koszt 2x 250 zl i jak mi sie nie spodoba to odstawic, sam juz wiedzialem ze te samochody sa budle to nie pootrzebny byl mi serwis a zazwyczaj kazdy sprzedajacy robi tak ze jezeli na serwisie okaze sie wszystko ok to placi kupujacy jesli nie to sprzedajacy a w tym wypadku mialem zaplacic ja. czyli pokryc koszty 700 zl i oddac samochod jesli by mi sie nie spodobal, zrobilem 900 km na prozno i wydalem 300 zl na paliwo i tych piieniezy i straconego czasu mi nikt nie odda. negatywne komentarze tego uzytkownika jednak sa prawda ktora wypisali inni kupujacy i a ta wiadomosc jest tylko przestroga dla innych aby sie nie dali oszukac na co ja sie nabralem. po zaproponiowaniu dla smiechu sumy 9500 gdy juz odjezdzalem a sprzedajacy do mnie dzwonil bo 9500 plus te koszty naprawy bylo by w sam raz lecz nie wiadomo tak naprawde czy ten samochod nie mial innych wad ukrytych ktoych golym okiem nie widac sprzedajacy od razu bylby na miejscu i mowi mi ze bedzie za 10 min na placu i ze mam poczekac, niestety bylem juz jakies 20 km od miejsca i w ogole nie mialem po co wracac bo i tak bym nie kupil tego bubla bo sprzedajacy to zwykly osztust.

nie dajcie sie nabrac na jakikolwiek samochod tego oszusta - sprowadza buble z wloch i klepie je w swojej dziurze - garazu - szkoda ze nie porobilem zdjec!!!!

jesli chcesz sie rozczarowac to jedz do brodow kolo zielonej gory - powrot gwarantowany bez samochodu i pieniedzy
    link do jego strony na allegro i jego zlomow

thing
    Gość

Domyślnie

witaj,

niestety takich ludzi jest pełno, obiecują cuda, a okazuje się później że to bubel. Współczuje, ale trudno i trzeba szukać dalej

proponuje Ci prześledzić działy "sprzedam" na forach alfy.
    allegro, jeśli coś znajdziesz proponuje przedstawić aukcje na http://bezwypadkowe.net , ocenią i CI powiedzą czy warto jest jechać obejrzeć auto. Ewentualnie poprosić kogoś z forum kto mieszka niedaleko aby obejrzał auto

pozdrawiam

Użytkownik Pirat drogowy Avatar AlfaFAN
    Mieszka w
    Pińczów
    Auto
    Fiat Tempra 1.6&2.0... mam nadzieję, że wkrótce Alfa Romeo...

Domyślnie

Lepszy kwiatek mialem ostatnio. Kumpel poszukiwal 155-tki. Umowione ogledziny z kolesiem jakies 100km w jedna strone, w niedziele rano telefon,z e wyjezdzamy z domu i bedziemy za 2 godzinki niecale. Przyjechalismy na miejsce, a tam auto rozwalone Sprzedajacy powiedzial, ze mial zderzenie z sarna w nocy i "zapomnial" nam o tym powiedziec.
    Pozatym odpalil silnik i na ZIMNYM oleju i nawet temp cieczy pod odcinke krecil
    Nie musze chyba mowic jak w tym silniku wszystko rzezilo i stukalo... :/
    I takim sposobem po obejrzeniu kilku zwlok AR 155 kumpel kupil mazde 323 :/
    "Nie boje się kogoś kto trenował 10000 kopnięć, boje się tego kto 10000 razy trenował jedno kopnięcie..." - Bruce Lee

Administrator ds. gadżetów Maniak resoraków Avatar flatbeet
    Mieszka w
    Świdnica
    Auto
    AR Brera 2.4 JTDm

Domyślnie

najważniejsze byście się nie zrazili po tej przygodzie do marki Alfa Romeo i dalej wytrwale szukali auta!! ja swojego szukałem 3 miesiące i to wcale nie jest długo.
    Kumpel z Poznania szukał GTV i też jechał do Zielonej Góry ustawiony już na zakup, na miejscu sie okazało, ze auto jest w fatalnym stanie. Miesiąc później kupił piękną GTV w Warszawie. Także cierpliwość popłaca. A przyjemność z jazdy Aflą.. niedostąpienia
    wytrwałości!!

p.s. dobrze, że informujecie o takich lewych sprzedawcach, na pewno inni wyciągną wnioski, to trzeba piętnować
    Ostatnio edytowane przez flatbeet ; 12-08-2009 o 12:43

Użytkownik Romeo Avatar andro34
    Mieszka w
    Płońsk-holandia
    Auto
    Alfa Romeo 156 1,9 JTD 2005r i AR 147 JTDm 2005r.

Domyślnie

za coś takiego temu "gościowi"zrobiłbym jakąś krzywdę!!!
    to zwykłe chamstwo i brak szacunku dla potencjalnego klienta!!!

bardzo ciężko jest dziś znaleźć odpowiednie i w dobrym stanie auto,nawet jak się ma nadwyżkę gotówki...

jest tylu kanciarzy i handlarzyków z bożej łaski którzy tylko czekają żeby ludziom wcisnąć chłam!
    kiedy ja kupowałem swoją AR 147 też miała być idealna,sprzedający podczas wcześniejszych rozmów poinformował mnie że auto miało malowane 2 elementy i o kilku mniej istotnych drobiazgach.

na miejscu okazało się że były malowane trzy elementy a naprawa oraz lakierowanie pozostawiało wiele do życzenia.znalazłem też jeszcze kilka innych "rzeczy".

jednak super stan auta i nieduży przebieg przemawiały na jego korzyść,no i jest.teraz będę musiał powoli doprowadzić alfę do idealnego stanu.

pozdrawiam i życzę znalezienia tej jedynej i odpowiedniej... alfy!!!

moja druga ulubienica...

adasco
    Gość

Domyślnie

Ja powiem tylko: NORMA.
    Na szczescie z wlasnego lenistwa i wygody ograniczylem szukanie aut do jednego wojewodztwa.

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    olsztyn
    Auto
    alfa romeo156 1.9jtd 98r

Domyślnie

Miałem takie dwa przypadki Jeden pod warszawą auto było w strasznym stanie technicznym a miało być ok....np.5 bieg nie wchodził to gość do mnie,że ,,trzeba wd40 od spodu prysnąć,, auto miało na dodatek około 70 tys.km. przebieg większy....Drugi przypadek to w Gdyni auto miało być bezwypadkowe wiele części wymienione,upewniałem się przez telefon czy jest bezwypadkowe,czy szyby orginalne mówił,że jest ok...Pojechałem gościa nie było tylko starszą wiekiem matke wysłał ....przednia szyba pęknięta i nie orginalna ,auto poobijane...Dzwonie do gościa a on mi mówi,że nie wspomniał o szybie bo to tania sprawa i nie trzeba mówić
    Napisz kolego jakiej alfy szukasz,jakie wypo.,za ile PLN może ktoś z forum akurat wie coś o jakiejś ładnej.Możesz napisać w dziale ,,Kupie,,

Ether
    Gość

Domyślnie

Ja też już trochę polski przejeździłem szukając alfy i dałem sobie z tym spokój po tym co tam widziałem. Nie z szukaniem alfy, z jeżdzeniem po Polsce. Teraz szukam w odległości góra 2-3godzin samochodem od domu, i dalej nawet sie nie wybieram. Szkoda czasu i pieniędzy...

Użytkownik Romeo Avatar andro34
    Mieszka w
    Płońsk-holandia
    Auto
    Alfa Romeo 156 1,9 JTD 2005r i AR 147 JTDm 2005r.

Domyślnie

Cytat Napisał adasco Zobacz post
    Na szczescie z wlasnego lenistwa i wygody ograniczylem szukanie aut do jednego wojewodztwa.
    to też jest metoda...
    nie jest powiedziane że najlepsze samochody są jak najdalej od nas.
    alfę kupiłem 70 km od swojego miasta.

moja druga ulubienica...

siwy144
    Gość

Domyślnie

Ktoś tu napisał dobrze że było trzeba napisać do kogoś z okolicy i powiedzieć by sprawdził. Że tak dodam od siebie jest to mój znajomy Wiem jakie ma auta i wiem jak to jest robione na handel… Niektóre auta ma fajne ale większość to typowe Włochy.