witam, przed zakupem pojechalem z kuzynem obejrzec 2 samochody od tego uzytkownika, przez telefon rozmawiajac zapewniał mnie ze samochody sa w bardzo dobrym stanie technicznym ze jest z nimi wszystko ok ze sa wrecz idealne, jeden z nich (sedan) do drobnych poprawek lakierniczych.
Lacznie w 2 strony mialem 900km drogi i jechalem z mysla ze samochod bedzie moj i ze po obejrzeniu dokonam zakupu i bede zadowolony z transakcji. ze sprzedajacym caly czas bylem w kontakcie telefonicznym gdy dotarlem na miejscu zastalem kilkadziesiat poobijanych samochodow lecz przejde do rzeczy i do tych ktorymi ja bylem zainteresowany.
Po obejrzeniu poczatkowym mielismy umowiona wizyte w autoryzowanycm serwisie alfy romeo i bysmy sie tam udali gdyby samochody na sam widok byly ok i nie potafilbym stwierdzic golym okiem wad.
Zaczne moze od sedana
Drobne poprawki lakiernicze - samochod bym porysowany ze wszystkich stron, co do stanu technicznego widocznego golym okiem - przestawiona maska, przestawiony bagaznik (w tresci aukcji bylo ze samochod bezwypadkowy) a tu na 1 rzut oka widac ze bylo cos ruszane i nie zostaly zachowane prawidlowe linie samochodu, kolejna sprawa to luzy na kierownicy, samochod mial wyczerpany akumulator nie szlo go w ogole odpalic,
teraz kilka slow o kombi, stan wizualny ok, ladny od zewnatrz, stan techniczny - daleki od idealu, nie zostalem poinformowany w ogole ze do wymiany na start jest lewy wahacz i to nie wiadomo czy jeden czy wszystkie, do wymiany sprzeglo, luzy na kierownicy, krzywy lewy fotel kierowcy, przebieg w aukcji wpisany ze 79tys km, ogladajac ksiazke serwisowa w 2005 roku byl wpisany przebieg 77150km natomiast na wyswietlaczu zegarowym przebiegu bylo 76259 km czyli jakies niecale 1000km mniej niz w 2005 roku normalnie 8 cud swiata, ze po 4 latach przebieg mniejszy niz byl - od razu widac ze krecony i ze sprzedajacy to straszny oszust ktory wciska kit a jego samochody to budle.
dodam jeszcze taki fakt ze bedac na miejscu zadzwonilem ze jestem i poprosilem o przyjscie wlasciciela to otrzymalem odpowiedz ze na placu sa pracownicy ktorzy wszystko mi pokaza, gdy juz bylem pewnien ze ten samochod nie jest zgodny z opisem allegro oraz slowami sprzedajacego poprosilem pana o przyjscie to powiedziano mi ze prosze zalatwic wszystko z pracowikami na placu a raczej tego auto zlomu ze oni moga mi go sprzedac powiedzialem ze zrobilem tyle km i chce sie z panem widziec to ze nie moze bo teraz jest na budowie i ze wszelkie pytania mam opowiedac przez telefon. co za podejdzie do klienta, opowiedzialem co mi sie nie podoba w tym samochodzie i sprzedajacy nadal mi wciska ze on jest sprawny. zaporoponowalem wiec serwis to odpowiedziano mi jak to sobie wyobrazam ze moge wykupic ubezpieczenie koszt 2x 100zl i jechac na serwis koszt 2x 250 zl i jak mi sie nie spodoba to odstawic, sam juz wiedzialem ze te samochody sa budle to nie pootrzebny byl mi serwis a zazwyczaj kazdy sprzedajacy robi tak ze jezeli na serwisie okaze sie wszystko ok to placi kupujacy jesli nie to sprzedajacy a w tym wypadku mialem zaplacic ja. czyli pokryc koszty 700 zl i oddac samochod jesli by mi sie nie spodobal, zrobilem 900 km na prozno i wydalem 300 zl na paliwo i tych piieniezy i straconego czasu mi nikt nie odda. negatywne komentarze tego uzytkownika jednak sa prawda ktora wypisali inni kupujacy i a ta wiadomosc jest tylko przestroga dla innych aby sie nie dali oszukac na co ja sie nabralem. po zaproponiowaniu dla smiechu sumy 9500 gdy juz odjezdzalem a sprzedajacy do mnie dzwonil bo 9500 plus te koszty naprawy bylo by w sam raz lecz nie wiadomo tak naprawde czy ten samochod nie mial innych wad ukrytych ktoych golym okiem nie widac sprzedajacy od razu bylby na miejscu i mowi mi ze bedzie za 10 min na placu i ze mam poczekac, niestety bylem juz jakies 20 km od miejsca i w ogole nie mialem po co wracac bo i tak bym nie kupil tego bubla bo sprzedajacy to zwykly osztust.
nie dajcie sie nabrac na jakikolwiek samochod tego oszusta - sprowadza buble z wloch i klepie je w swojej dziurze - garazu - szkoda ze nie porobilem zdjec!!!!
jesli chcesz sie rozczarowac to jedz do brodow kolo zielonej gory - powrot gwarantowany bez samochodu i pieniedzy
link do jego strony na allegro i jego zlomow