Sedici, Ty stosowałeś ten preparat ?
Syk ? może słyszysz sprężarkę ???
Sedici, Ty stosowałeś ten preparat ?
Syk ? może słyszysz sprężarkę ???
U mnie to raczej jakby synchronizacja przełożeń jest dość słyszalna![]()
tak , zastosowałem w mojej drugiej alfie 146 2.0 TD 97' , gdzie z racji wyeksploatowania synchronizatory ciężej załączały biegi (głównie 1 , 3) , zmiana oleju w skrzyni biegów nie pomogła , więc zastosowałem ten preparat (xado w tubce) , po pewnym czasie zauważyłem że problem praktycznie zniknął ( co ciekawe biegi lżej\precyzyjniej chodzą niż w w nowszej 156 ) ,
w niedalekiej przyszłości kupuję 159 jtdm 16v i czytając wasze problemy z tym szitem , zamierzam od razu po kupnie zastosować xado ;
Info dla czepialskich : nie sprzedaje i nie czerpię korzyści z opisywania tego produktu , generalnie mam gdzieś czy ktoś zastosuje ten preparat , ale jako użytkownik AR dzielę się z wami moimi doświadczeniami
this is my truth tell me yours
"Polityka została wymyślona po to, aby kłamstwo brzmiało jak prawda." G.Orwell
http://www.youtube.com/watch?v=liSxjtd16xQ - bastard
A jaki olej w ogóle wchodzi do skrzyni w 159 ? Co ile należy go wymieniać ? I czy jest jakiś otwór gdzie możemy sprawdzić jaki jest jego stan ?
Też zastosowałem Ceramizer i też jestem bardzo zadowolonyZapomniałem już nawet jak brzmiały te poranne zgrzytnięcia
---------- Post added at 21:50 ---------- Previous post was at 21:47 ----------
Nie wiem jak w innych silnikach, ale w 3.2 nie sprawdza się poziomu. Spuszcza się olej i wlewa konkretną ilość. Wszystko jest w książce/instrukcji.
Ceramizer dolałeś do starego oleju czy zrobiłeś przy wymianie ?
Ok. Dzięki.
Yonash, jak dolałeś ceramizer? Przez śrubę pod aku czy jedną z dwóch od spodu?