a dochodzą do kostek napięcia świeci się podświetlenie??
a dochodzą do kostek napięcia świeci się podświetlenie??
Alfa Romeo 156 1,9JTD '02 SPORTWAGON
Szerokopojęta elektronika i elektryka samochodowa
ja mam to samo w swojej belli, jeszcze nie doszedłem co to może być ale wszystko wskazuje że to wina centralki,
Hm teraz nie powiem, ale raczej tak skoro szybę otworzyć mogę...niestety zamknąć się już nie chce.
Tak będzie najprościej.
Znajdź kogoś kto blisko mieszka umów sie z nim wejz ze sobą imbus bodajrze 5 podmień na chwile przełącznik zespolony i zobacz czy działa co ma działać
Alfa Romeo 156 1,9JTD '02 SPORTWAGON
Szerokopojęta elektronika i elektryka samochodowa
Odnawiam temat. Zlokalizowałem usterkę, ale nie rozwiązało to problemu.
Usterką okazał się spalony przekaźnik modułu szyb. Wszystko ładnie pięknie, zamówiłem na alledrogo nowy wymieniłem i po miesiącu padł. Zamieniłem miejscami ten z działających szyb z kolejnym zamówionym. Po kilku tygodniach kolejna porażka. (domyślając się, że może znów się to stać w drugiej rundzie zamówiłem od razu dwie sztuki)
Zamieniłem i podziałał kilka dni (czyt. otwierań) i znów padł. Sterowanie było tylko od kierowcy włączone, bo u pasażera wypiąłem przełącznik.
I teraz pytanie, gdzie szukać rozwiązania? Czy jest uszkodzony moduł (kanał dla prawego mechanizmu)? Czy silnik, czy kable, że przepala przekaźnik?
ew. czy jest ktoś z okolicy, kto miałby pożyczyć ten moduł, żeby podmienić go, żeby wykluczyć winę modułu.
Ostatnio edytowane przez himek ; 24-08-2013 o 02:01