Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Temat: Do szukających GT i nie tylko...

Użytkownik Fachowiec Avatar szerszeń
    Mieszka w
    Gdańsk
    Auto
    Astroserati | 407 coupe | Quattroporte

Domyślnie

Cytat Napisał Tomek_KRK Zobacz post
    Dla mnie nie ma różnicy, czy auto z Niemiec, Belgii czy Holandii - nie ma tak naprawdę żadnej zasady rządzącej stanem tych aut. Wyjątkiem są auta z zachodnich komisów - im bliżej polskiej granicy, tym większe "wydumki" tam stoją. Dlatego też nie uważam za zasadne dopłacanie xxxx euro "dla idei auta z Niemiec".
    Co do faktu, że ktoś CHCE GT-ka - tutaj nie ma oczywiście dyskusji
    Nie dla idei. Po prostu mieli chlew w swoich bolidach. Auta były zaniedbane. A zatrzymywali się ludzie z różnych grup społecznych. Pamiętam dwa wyjątki - piękna Croma kolesia, który miał salon tatuażu w Liege i jechał na wczasy na Lazurowe oraz mniej okazały Golf x-generacji. Tego zapamiętałem, bo oprócz tego, że miał czyste i pachnące auto, to na dodatek pierwszy raz w życiu zobaczyłem zmieniarkę CD.
    Ale nie upieram się, może zmienili podejście do swoich wyścigówek. Cóż, teraz mają stolicę zjednoczonej Europy.
    Było: 166 2.4JTD x5, 166 2.0TS x3, 166 3.0 V6 x2, 166 3.0 V6 Sportronic x2, 166 2.5 V6, 156 2.4JTD x3, 156 2.4JTD SW, 156 2.5 V6 x2, 156 1.9JTD, Kappa Coupe 2.0T

Rentgen
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał bocian Zobacz post
    ładny kolor tej z SA
    Panowie.... poda mi ktoś konkretny kod lakieu tej GT ???

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

po mojemu rosso brunello
    lub rosso siena , cyfrowy 117

( nie jestem w 100% pewny czy oba lakiery siena/brunello to nie to samo tylko zmiana nazwy była - głowy nie dam )

cyfrowy kod brunello podam ci jak spiszę ze swojej
    ale chyba 117B

http://www.automotivetouchup.com/cho...l=All%20Models
    tu właśnie rosso brunello ma dwa kody
    117 i 117B
    a z innej bazy wynika że rosso siena to 117 i dla tego wspominałem powyżej o możliwości zmiany nazwy tegoż lakieru

mam dwa zestawiki poprawkowe - jeden mieszany w lakierni jako rosso brunello - i jest taki jak na aucie
    drugi - z ASO z nazwą rosso siena - i też jest taki jak na aucie

na naklejce na aucie mam jednak nazwę rosso brunello

a tu jeszcze coś :
    http://www.tradix.sk/files/437.pdf
    lakier 117 opisany jako rosso brunello siena ( z lat 2003 -2005 )
    Ostatnio edytowane przez bocian ; 20-09-2011 o 07:46

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar omen
    Mieszka w
    Piekary Śląskie
    Auto
    GT

Domyślnie

Mieszkam w Holandii i bywam na Belgijskich/Holenderskich giełdach/placach sprzedaży/komisach i u osób prywatnych które chcą sprzedać Swoje Alfy/Lancie..
    To co czasem można spotkać u Belga w samochodzie to się w głowie nie mieści.. Moje spostrzeżenie jest takie, że najlepiej kupić samochód od rodowitego Holendra.. W tym przypadku człowiek wygra prawie los na loterii.. Ci ludzie naprawdę dbają o samochody, serwisują je w ASO nawet po gwarancji i nie oszczędzają na samochodach..
    Znów Belg/Holender z korzeniami tureckimi/markańskimi itd.. ma auto jako środek lokomocji i nic innego, w samochodzie nawet przygotowanym na sprzedaż można znaleźć zauważyć cuda na kiju dosłownie. U takiego człowieka można zapomnieć o prawidłowo prowadzonej histroii serwisowej itd wszystko po zakupie auta nowego jest robione byle jak byle gdzie itd w tureckich pseudo warsztatach..

Rentgen
    Gość

Domyślnie

Dzięki wielkie bocian

Pozdrawim
    -Rentgen-

maaaksss
    Gość

Domyślnie

@ Szerszeń - zgadzam się z Tobą w 100% Belgowie nie szanują aut, w środku mają syf, smród i nie wiem co jeszcze... sam kupiłem samochód od Belga technicznie okej ale środek jakby krowy tam woził. Od razu oddałem tapicerkę do prania, wszystko wypucowałem, samochód chyba przez całe lato na podwórku otwarty stał i w końcu smrodu jakimś cudem się pozbyłem. Ale za to auta są sporo tańsze niż w Niemczech, mankament bardzo rzadko serwisowane.

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

Cytat Napisał Rentgen Zobacz post
    Dzięki wielkie bocian
    pinć złotych

edit:
    dobra - cztery ( zniżka boś jes z dawnego woj. mojej babci )