Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Temat: Szarpie przy ruszaniu, "strzelanie ze sprzęgła" 2.4 JTD 136 KM

KamilloV8
    Gość

Domyślnie

My wymienialiśmy w 2.4 tej 136km i totalna masakra, jak nie masz podnośników to sam sie za to nie bierz - dwa nie wymieniaj dwu masa jak nie trzeba - daj go komuś dobremu sprawdzic a nie słuchaj co każdy pie***li że trzeba itp. jeśli jezdziło się delikatnie to dwu mas jest wyliczony na pond 400 tysięcy. głupia teoria tego że trzeba wymieniać dwu masa razem ze sprzęgłem...

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Auto
    166 JTD

Domyślnie

z tym odkrecaniem sanek do wymiany sprzegła to przesada.. w 166 jest kupe miejsca i wystarczy półosie odpiąć i skrzynie na bok odsnunąć i mozna działać. tylko do srub od dwumasy to z jakims udarem najlepiej podchodzić..

Użytkownik Fachowiec Avatar pampik
    Mieszka w
    Tychy
    Auto
    była - AR 166 2.4 JTD / 159 1.9 JTDm 16V 07r - jest 159 2.4 210 :)

Domyślnie

kompresor mam ale w udar musze sie doposażyć

KamilloV8
    Gość

Domyślnie

oby tylko z udarem

macccccc
    Gość

Domyślnie

Witam, ja mam inny problem ze sprzęgłem, a mianowicie rok temu wymieniałem je na nowe (bez dwumasy) - kupiłem z uszkodzonym sprzęgłem, i teraz dzieje mi sie to samo, a mianowicie zaczęły mi coraz cieżej wchodzić biegi. Pedał sprzęgła chodzi normalnie, wszystko odbija jak trzeba, tylko tak jakby tarcza sprzegła nie dociskała. Odpowietrzałem układ, ale nic to nie dało. W tym momencie, gdy chcę zmienić bieg, to już muszę go wbijać "na hama" i nie wiem, co robić, pewnie znów sprzęgło, tylko czemu tak szybko sie zużyło, przejechałem dopiero około 30tys. km. i nie wiem, czy to wina czegoś innego, czy mogło sie już zużyć sprzęgło?

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Auto
    166 JTD

Domyślnie

a dwumasa byla dobra?? jak duze miała luzy

macccccc
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Alfista Zobacz post
    a dwumasa byla dobra?? jak duze miała luzy
    Wymieniałem sprzęgło na warsztacie, to mówili, że wszystko inne było Ok, tylko to sprzęgło było do wymiany.
    Pytałem sie na warsztacie u siebie to mówili, że może wysprzęglik albo pompa?

Użytkownik Rowerzysta Avatar Moruso
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    Alfa Romeo 147 JTD

Domyślnie

Panowie dopinam się. U mnie w 147 1.9 JTD 115KM też jest problem. Mianowicie telepie autem jak ruszam, trzeba dać dużo gazu, żeby ruszył płynnie i wtedy słychać mnie jakbym jechał pierwszy raz "L"-ką Poza tym nie ma szans szybko włączyć się do ruchu, jak chcę szybko ruszyć to zdusze:/ Sprzęgło łapię dopiero na samej górze, jak ruszam do do 2/3 wysokości nic się nie dzieje, dopiero na ostatniej 1/3 wysokości coś się zaczyna dziać. Jazda strasznie niekomfortowa, niby da się jeździć, ale jazda ma być przyjemna a nie męcząca:/ Jak myślicie, trzeba wymieniać komplet? Pytam bo w poniedziałek zawożę do mechanikera i nie chcę, żeby mnie orżnął:/ Pzdr