Ja mam w swojej JTD webasto tzw mokre czyli dogrzewanie silnika poniżej 5°C i w 5 min dogrzewa mi silnik do 70°C. słyszałem ze też te webasto można jakoś przerobić ale nie mam pojęcia jak.
Ja mam w swojej JTD webasto tzw mokre czyli dogrzewanie silnika poniżej 5°C i w 5 min dogrzewa mi silnik do 70°C. słyszałem ze też te webasto można jakoś przerobić ale nie mam pojęcia jak.
powiedzcie mi czy to wasze webasto to według Epera nazywa sie grzejnik dodatkowy ?? 3 świece żarowe w korpusie zamontowane na przewodach do nagrzewnicy ?? http://eper.fiatforum.com/eper/navi?...OD=0&DRW_NUM=1
jak już wcześniej napisano AR 166 nie miała ani w standardzie ani w opcji webasto, co najwyżej nagrzewnicę (wg Epera grzejnik dodatkowy http://eper.fiatforum.com/eper/navi?...OD=1&DRW_NUM=1) która dodatkowo ogrzewa płyn chłodzący silnika zaraz po uruchomieniu silnika i podczas jazdy samochodu przy temp zew. równej +5 stopni C lub niższej, aby przyspieszyć osiągnięcie i utrzymanie optymalnej temperatury funkcjonowania silnika i ogrzania wnętrza nadwozia , dogrzewanie silnika realizowane jest przez palnik w nagrzewnicy, nie ma tam żadnych świec.
Ostatnio edytowane przez Dawid_Zielu ; 19-10-2011 o 18:42
Alfa Romeo - "bez serca bylibyśmy jedynie maszynami"
u mnie w 156 jest tak jak posłałem w tym linku z eper mam korpus na grodzi a w nim 3 świece to jest ten podgrzew.
tyle że tu mowa o AR 166 a nie 156![]()
Alfa Romeo - "bez serca bylibyśmy jedynie maszynami"
wiem wiem kolegotylko byłem ciekaw o czym dokładnie mowa. a wiecie może jak szybko powinien rozgrzac układ taki bajer jak jest u mnie ??
Coś tu pokręciłeś... Webasto to nazwa firmy - znak handlowy, tak samo jak Eberspacher.
W AR 166 JTD jako opcja montowany był dogrzewacz silnika firmy Webasto, który po dołożeniu zegara sterującego (taki sterownik z przyciskami) i pompki oraz małej przeróbce instalacji może pracować jako ogrzewanie postojowe (nie było takiej opcji przeróbki u dealera). Jest to dokładnie model Webasto Thermo Top C.
Natomiast w modelach AR 147/156 montowano jako dogrzewacz dodatkowy kolektor z trzema grzałkami (coś na wzór świec żarowych).
Ze względu na klauzulę sumienia mogę odmówić pomocy....
były Fiat 126p; Honda Accord Mk4 FL 2.0 B+G; Opel Vectra 1.8 CD B+G ; Fiat Punto II 1.2 8V B+G
jest Alfa 166 2.4 jtd '04...jak przystało na fana motoryzacji
Opel Astra J B14NEL - pożeracz korków
http://chomikuj.pl/danus77
danus77 - Mądra wypowiedź, całym czasem do tego nawiązywałem. Po podniesieniu maski, wydać z przodu lub tyłu oryginalną nalepke "Webasto" i do przeróbki z mokrego na suche wystarczy programator - pompka do obiegu wody i trochę chęci w grzebaniu z elektryką. Drogą opcją to nie było ale lubi swoje zjeść paliwa zwłaszcza przy śmiganiu na krótkich trasach.
Ja w swojej 166 mam webasto. Działa bez problemu - w zimę wystarczy włączyć parę minut przed wyjściem i w środku już jest ciepło.
2.4 JTD, 2004r., sprowadzony z Luksemburga przez poprzedniego właściciela.
Jedyne co jest dość dziwnie moim zdaniem rozwiązane - makarony jako wydech webasta wstawili kawałek rury wystający 20cm spoza komory silnika. (giętka, aluminiowa). Jeśli ktoś ma u siebie ten wynalazek i mógłby sprawdzić jak to u niego wygląda - będę wdzięczny.
Kolego mam dokładnie ten sam rok i silnik - z tą rurą mam identycznie. Zdarzało się wam że na przedmuchu webasto zakopciło niebieskim dymem? bo mi raz na parkingu pod sklepem narobiło sporo wstydu :p jakby starego jelcza odpalił po 20 latach hehe ale zdarzyło się mi tak tylko raz. Również zawsze w zimie odpalam pare minut wczesniej autko i mam cieplutko w środku - przed tą zimą myślę dołożyć programator![]()