Jazda przy walącej półosi zaskutkowała rozwaleniem obudowy mechanizmu róznicowego
Jazda przy walącej półosi zaskutkowała rozwaleniem obudowy mechanizmu róznicowego
AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
AR156 1.6TS 2000
Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)
O ja piernicze, a ja już myślałam, że to ja mam tylko felerne auto.
Tak jak już wcześniej chłopacy pisali, dobrze, że gwarancja...ale mimo to współczuje. Jak teraz autko się sprawuje?
no teraz sie auto nie sprawuje bo czekam na nową skrzynie. A jesli chodzi o to co sie stalo to tak jak wyzej napisal Maciek. W serwisie pokazywali mi te skrzynie. Dziure w obudowie spowodowały takie kuleczki ktore dostały się miedzy obudowę a wał. Tak jak mówie mechanikem nie jestem więc nie do końca to ogarniam. Teraz mam taki sam samochód jak mój - tylko że zastępczy.
Dali Ci z tym samym silnikiem zastepczy?dlugo jeszcze musisz czekac?
tak z tym samym. Od czwartku mam już swójwymiana skrzyni zajela tydzien...narazie auto jezdzi
))))))))))))))))
No nie wiem czy to do końca prawda... Uszkodzenie przegubu nastepuje w autach przednionapędowych przy ostrym ruszaniu na skręconych kołach - tylko teraz w instrukcjach obsługi nikt o tym już nie pisze. Uszkodzenie samej obudowy mechanizmu róznicowego to konsekwencja jazdy z uszkodzonym przegubem
AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
AR156 1.6TS 2000
Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)
to ja napisze ze u mnie dokładnie to samo jakieś podobno kuleczki rozwaliły mi skrzynie wymiana na gwarancji po 25000 masakra! strach co będzie dalej ( podobno byłem jedynym przypadkiem jak widać nie)