Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 20

Temat: wybór i montaż przepływomierza

Użytkownik Maniak resoraków Avatar krzyzie
    Mieszka w
    Wągrowiec/Rabowice
    Auto
    Alfa Giulia 2,0 280KM MY21

Domyślnie

Robiłeś logi na postoju? Co prawda nie jestem żaden znawca, ale dziwnie wyglądają już same obrotu silnika z 1400 spada do 900?

Nie wiem jak ty ale ja logi robię na pustej drodze znajduje długi odcinek włączam podczas jazdy czwarty bieg obroty jak pisał maly_777, gaz w podłogę i tak trzymam jak długo się da minimum do tych 4500tys/obr. min.

U mnie przy wduszeniu gazu w podłogę wymagane ciśnienie doładowania jest w okolicach 2200mbar i nie spada praktycznie do odpuszczenia gazu, podobnie masa powietrza oczekiwana ustawia się na 1200 i tak aż do końca.
    Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym. Zastrzega się prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny
    Alfa Giulia Veloce - 2,0 280KM

Użytkownik Fachowiec Avatar sleyer3
    Mieszka w
    Częstochowa
    Auto
    alfa romeo 147 1.9jtdm 150KM 2006r.

Domyślnie

Robiłem logi jak mówisz ale jak łapały mnie światła to luz wrzucałem taki mam nawyk.
    Czyli co coś nie jest wporządku?
    Ostatnio edytowane przez sleyer3 ; 07-02-2014 o 18:33

Mieszka w
    Wągrowiec/Rabowice
    Auto

Domyślnie

Zdecydowanie według mnie aby zrobić prawidłowo logi rozpędzasz auto od 1500 obrotów do maksymalnych jakie uda się uzyskać - około 4500 - włączasz logowanie w kompie, wduszasz gaz w podłogę i nie puszczasz aż do tych 4xxx obr/min.
    Każda przerwa, odpuszczenie gazu według mnie psuje całe logowanie. No ale ja się ucze - chłopaki którzy się znają niech się wypowiedzą.
    Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym. Zastrzega się prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

Mieszka w
    Częstochowa
    Auto

Domyślnie

Czyli logi do powrórki? Zrobiłem 2 przejazdy ale za pierwszym dłuższym w logach zapisała się tylko chwila przejazdu no idea why.

- - - Updated - - -

Pomijając te nieudane logi, na wykresie było widać mega opuźniene turbiny, myślicie że przyczyną mogą być węże podciśnienia lub sama pompa vacum, bo turbo było robione i od tamtej pory nie ma poprawy w zbieraniu sie z dołu?

Mieszka w
    Wągrowiec/Rabowice
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał sleyer3 Zobacz post
    myślicie że przyczyną mogą być węże podciśnienia lub sama pompa vacum
    Tak jak piszesz pompa, wężyki , overboost, grucha na turbinie. Zacząłbym od najtańszych rzeczy czyli wężyków - potem czyszczenie overboosta i reszte.
    Ale na początek zrób logi porzadnie.

Użytkownik Romeo Avatar e5nio
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    Bella 156,1.6 16V, 98r :),Bella 147 1.9 JTD 2001r.

Domyślnie

Cytat Napisał KornelPL Zobacz post
    Czesc,

Chcialem zapytac czy przepływka dla 1.8TS ale 140 KM jest taka sama jak dla pozostalych TSow ? I drugie moje pytanie a mianowicie jak przebiega montaż przepływomierza - czy można po prostu odpiąć stary i założyć nowy czy odpinać baterię a może jeszcze coś innego ?

Moge z szczerego serca polecić Ci przepływomierz firmy MAXGEAR, wymieniałem 6 miesięcy temu przepływomierz bo już całkowicie mi padł. I zdecydowałem się na zakup zamiennika, oczywiście dowiedziałem się o zamienniku z forum parę osób założyło i chwaliło. PLUS tego przepływomierza

1.NISKA CENA
    2.TAKIE SAME PARAMETRY JAK ORYGINAŁ

Mieszka w
    Częstochowa
    Auto

Domyślnie

Zrobie logi jeszcze raz jak tylko będę miał czas. Głównie dokuczliwe jest to że auto nie jedzie z dołu jakby pedał gazu był z gumy, daję gazu a reakcja jest za 3-4 sec. o ucieczce z pod świateł nie ma mowy.

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    ŁÓDŹ
    Auto
    159 1.9 Jtdm 16V

Domyślnie

sprawdziłem dziś swoją przepływkę 0 280 218 019 FES-em, na wolnych obrotach pokazuje
    ODCZYT PARAMETRÓW:
    Przepływ powietrza: 9,6 Kg/h
    Napięcie przepływomierza: 1,35 V

przy maksymalnym bucie do odcięcia maksymalny wynik to:

Przepływ powietrza: 56,0 Kg/h
    Napięcie przepływomierza: 2,35 V

robiłem też test podczas jazdy może jeszcze przez chwilkę było wiej ale nigdy napięcie nie wzrośnie pow. 3V

zależność kg/h w stosunku do V by się mniej więcej zgadzała tylko nie osiąga większych wartości

czy to oznacza ze przepływka do wymiany ?

w/g bosch powinno max być 480 kg/h przy 4.45 V czy wartości te mogą zmienić się po wymianie filtra powietrza bo tam jeszcze nie zaglądałem

- - - Updated - - -

odradzam MAXGERA i inne chińskie 50% tych produktów wracana na reklamacje fakt że wszystkie uznają
    Ostatnio edytowane przez EGONZGIERZ ; 10-02-2014 o 08:28

Użytkownik Romeo Avatar e5nio
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    Bella 156,1.6 16V, 98r :),Bella 147 1.9 JTD 2001r.

Domyślnie

Wymiana przeplywki czeka cię . Tak jak pisałem polecam MaxGear, elektronika siadla w przeplywce zmiana filtra nic nie powoduje chyba że odcinasz dostęp do powietrza w jakiś sposób w dolocie to juz autko by nie jeździło bo by się dusilo .

Wysłane z mojego HTC Sensation XE with Beats Audio Z715e przy użyciu Tapatalka

Mieszka w
    Częstochowa
    Auto

Domyślnie

Dobra znalazłem winowajcę, chyba, dziś wyjołem aku i patrze a tam rura idąca do turbo pęknięta na połowie obwodu, panowie wymieniający przepływkę przy okazji wymiany sprzęgła zapomnieli mnie o tym poinformować. Chyba czas zmienić warsztat.

Wysyłane z mojego GT-I9070 za pomocą Tapatalk 2