fajny pomysł ale powiedzcie mi i pokażcie auto w polsce bezwypadkowe każde miało albo wypadek albo większą czy mniejszą stułczkę
fajny pomysł ale powiedzcie mi i pokażcie auto w polsce bezwypadkowe każde miało albo wypadek albo większą czy mniejszą stułczkę
stwierdzenie "bezwypadkowe" jest bezsensowne - auto powypadkowe może mieć odkręcony
i wymieniony na nowy błotnik ...może mieć też dospawane podłużnice bo poprzednie się połamały... dach można mieć naprawiany bo spadła gałąź albo wspawany drugi bo spadło drzewo... itd itd
...w zasadzie pewne auta "powypadkowe" mogą być w lepszym lub o niebo lepszym stanie niż te "bezwypadkowe"
sensowniejsze byłoby stwierdzenie o udokumentowanej historii (przezorni właściciele mają zdjęcia każdej ryski przed naprawą do wglądu , zdjęcia w trakcie naprawy dzięki którym widać czy wymieniono element czy nałożono wiadro szpachli...)
aaa no i panie redaktorze , zdecydowanie bezwypadkowy a nie bez wypadkowy
Marcin na Ti Amo też jesteś taki skrupulatny :wink:Napisał obserwator737
zależy kto pisze![]()
pana redaktora jednak rozgrzeszam , w sumie to wina korektora
to ostateczny regulamin czy przemyślicie to co nie którzy piszą?
Alfa Romeo 155 1.8 8v 1993r.
Alfa Romeo 166 3.0 V6 2000r.
Alfa Romeo 145 1.9 JTD 1999r.
1. spoko regulamin będzie również elastyczny. faktycznie zrobiłem błąd pisząc bezwypadkowy. chodziło mi raczej że auto jest bez uszkodzeń. każdemu zdarzają sie kolizje i przypadki. grunt żeby nie sprzedawać niesprawnego i uszkodzonego auta, bo to tak nie wypadapoprawie ten błąd
2. żeby nie było aut nie rekomendujemy a tym bardziej nie bierzemy za nie odpowiedzialności. poprostu wiele z waszych alf możemy polecić, ponieważ widząc jak się udzielacie na forum widać że wam zależy na waszych samochodach. oczywiście może jest du pare osób które jeżdżą i traktują alfy jak ciągniki, dlatego zaznaczyłem że możemy odmówić i nie podpisywać się pod określoną alfą.
podsumowując jest to współpraca dwustronna. my będziemy prezentować wasze auta u nas w ogłoszeniach (być może w późniejszym czasie na stronie głównej) a wy będziecie nas reprezentować na aukcjach internetowych
@Przemek K - niestety nie piszesz za wiele o swojej niuni to i my o niej mało wiemy. zachęcam do częstszych wypowiedzi
@adasco - ciężko sprawdzić każdą alfe na zlocie. nie jest to jakieś super poważne przedsiewzięcie. jeżeli użytkownik będzie coś ukrywał przecież nikt nas nie będzie do sądu pozywał
@alfasound_mania - z czym się jeszcze nie zgadzasz?
1997 Alfa Romeo 155 2.0 16v
2000 Subaru Forester S-Turbo
2002 Opel Zafira OPC
1999 Volvo V70
Inicjatywa ciekawa.. Ja mam tylko pytanie co będzie, jeżeli ktoś sobie bez pozwolenia wrzuci w tekst ogłoszenia "polecany przez Alfaholicy.net"? Zastanawialiście się, czy da się takiego człowieka ścignąć w jakiś sposób?
Co do reguł, proponowałbym zbiór warunków, z których trzeba będzie spełnić kilka, żeby móc wesprzeć się naszym poparciem, np:
- powyżej 25 postów na forum;
- staż powyżej 3 miesięcy;
- prezentacja Alfy w dziale "Nasze Belle";
- udział w ogólnopolskim zlocie;
- udział w 2 (albo 3) spotach lokalnych;
- polecenie innego użytkownika (250 postów / 12 miesięcy);
- przegląd w wyznaczonym warsztacie.
Niech sprzedający spełni, powiedzmy, 4 warunki i OK.
bez pozwolenia każdy może wpisać jakikolwiek tekst. niestety na to nigdy nie będziemy mieli wpływu więc nie ma o czym dyskutować.
co do warunków niektóre sa interesujące, zwłaszcza prezentacja Alfy w dziale "Nasze Belle"! pozostałe cięzko powiedzieć bo na forum są różne "przypadki". ktoś może w tydzien wywalić 25 postów, ktoś może siedzieć 3 miechy i nic nie napisać. co to zlotów hmmm, niech inni się jeszcze wypowiedzą
dodam od siebie że najlepiej jakby była jakaś komisja, ale obawiam się że czekają na głosy wszystkich mogło by to troche trwać, a np. sam osobiście nie chciałbym podejmować decyzji.
może lepiej tak - osoby które nie spełniają warunków (aczkolwiek póki co chyba dotychczas jedna taka osoba zabrała głos w tej sprawie) będą rozpatrywane indywidualnie przez grona adminów i modów?
1997 Alfa Romeo 155 2.0 16v
2000 Subaru Forester S-Turbo
2002 Opel Zafira OPC
1999 Volvo V70
Dlatego spełnić trzebaby kilka warunków. Przy takiej ich liczbie - jeden z dwóch dotyczących forum będzie musiał spełnić. Jeżeli w tydzień napisze 25 postów, to straci jakąś tam anonimowość. Jeżeli będzie zarejestrowany przez 3 miesiące, będzie szansa duża, że poczyta kilka tematów i nie będzie laikiem.Napisał bobryt
Zloty/spotkania. Na ogólnopolski (Pomorze/Bielsko) trzeba jednak trochę dojechać. Na spotach, co najważniejsze teraz - widzimy samochód, widzimy człowieka. Nawet jeżeli nic nie pisał, to nie jest anonimowy. Zawsze można zgłosić "veto". Jeżeli widziałem na spocie rozlatujące się auto, a potem w ogłoszeniu "stan igła" to chyba mam prawo się z tym nie zgodzić.
Prezentacja w "Nasze Belle" - nie ma dyskusji. Można jeszcze dołożyć warunek "zdjęcia z dwóch różnych momentów w czasie, oddalonych co najmniej o miesiąc".
Myślę, że najważniejsza byłaby ocena innego Alfaholika (mającego aktualnie lub w historii dany model.
100 postow to dobry przedzial bo w hyde parku posty nie sa liczone. wiec z pewnoscia czesc tych postow to beda problemy z autem, a potencjalny kupiec bedzie mogl sprawdzic na ile byly one powazne.
ja poprosze polecic to:
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C5043084
![]()