sprawdź na innym akumulatorze ,czasem pomaga
sprawdź na innym akumulatorze ,czasem pomaga
Aku podłączony po ładowaniu prostownikiem, sprawdzony miernikiem po dniu już w samochodzie - 12,7V na klemach więc to raczej nie jego wina. W zapasie mam tylko mały akumulator od cc 700, ale cóż, spróbować można![]()
W Świętokrzyskim nie znam i raczej nic tam nie znajdziesz. W swoim poście podałem Ci nazwę sprawdzonej firmy, która to zrobi jak podeślesz im to czego będą potrzebowali. Zadzwoń a dowiesz się o co chodzi. Samochód i tak masz unieruchomiony więc czy wyślesz komputer z immo do Tychów czy w inne miejsce nie ma najmniejszego znaczenia. Możesz zawsze kupić komplet komputer, immo, stacyjka i kluczyk na allegro i całość wymienić samemu, ale na ile to jest skuteczne to dowiesz się dopiero po wymianie. Z tego co wiem za "wyłączenie" immo w KO-CAR zapłacić trzeba było około 300 zł - nadmieniam to stan mojej wiedzy na dzisiaj - szczegóły trzeba ustalić u źródła![]()
Pozdrawiam
Zbyszek
Lancia Phedra 2.2 JTD 2003 była AR 145 1.6 TS 1997
Dzięki kolegoSądziłem, że trzeba tam dostarczyć samochód w całości, ale skoro działają w ten sposób to świetnie
---------- Post added at 13:44 ---------- Previous post was at 12:44 ----------
Jak najbardziej firma Ko-Car nadal zajmuje się takimi rzeczamiJak wyjaśnił mi facet, w 145 z boxerem immo było opcjonalne i ich ingerencja polega na przywróceniu stanu fabrycznego w sterowniku silnika. Centralkę immo odłącza się od prądu i od antenki i po ponownym podłączeniu sterownika 'w stanie fabrycznym' nie programuje się on na korzystanie z centralki. Wszystko
![]()
Tylko w kwestii formalnej - sterownik po zmodowaniu już jest w samochodzie. Silnik odpala z pominięciem systemu CODE. Obydwie wtyczki zółtej centralki obsługującej system muszą być wypięte już podczas ponownej instalacji sterownika i odłączone pozostają przez cały czas. Wyżej wspomniana firma profesjonalnie wywiązała się z zadania, toteż z czystym sumieniem polecam wszystkim użytkownikom Alf, nieposiadającym karty z kodem, machnięcie takiego moda zapewniającego bezstresową jazdę![]()