zawsze sprawdzam świece i biore tylko japonskie - w boxerze nowe ngk po 10tys stracily dobre działanie - zalozone japonskie ngk i wszystko lata.
btw - teddy jak byscie potrzebowali mam pokrywe zaworow od 2.0ts plastik w niedużych pieniadzach
zawsze sprawdzam świece i biore tylko japonskie - w boxerze nowe ngk po 10tys stracily dobre działanie - zalozone japonskie ngk i wszystko lata.
btw - teddy jak byscie potrzebowali mam pokrywe zaworow od 2.0ts plastik w niedużych pieniadzach
147 powodów do zadowolenia
NGK nawet na swojej stronie ostrzega o podróbkach świec więc nie zdziwił bym się, gdyby to był ten przypadek. Poza tym za mało wiemy kto je zmieniał i jak, żeby komentować na gorąco...
Dokręcanie świec chyba metoda uniwersalna jak nie masz klucza dynamometrycznego, to dokręcić ręką ile się da + 90 stopni. Przeciągnąć bardzo łatwo - wtedy podda się słabszy element, głowica albo świeca. Tutaj poddała się świeca.
Co do różnic - na oko nic nie widziałem, ale chiński rolex też wygląda, jak oryginałTak, jak nie kupuję zawieszenia TRW bo często jest podrabiane, tak samo nie kupuję NGK i oleju castrola. Po co się prosić o kłopoty.
Miejmy nadzieję, że pod głowicą wszystko będzie w porządku, nowy gwint i będzie auto dalej jeździć.
Pacjent będzie żył udało się wykręcić urwany fragment świecy nic nie trzeba gwintować - przy takich awariach zawsze jest wątpliwość czy świeca nie była przeciągnięta - ale patrząc na ilość wpisów na rożnych forach na temat rozpadających się podrób NGK można uznać że jednak należy uważać co się kupuje i co zakłada. Fotki z wyglądem świecy dodam wieczorem.
www.italiantrackday.pl
www.shopEFI.pl
www.gofastbits.pl
www.sprintfilter.pl
www.ricambiparts.pl
Mój Alfons - http://www.forum.alfaholicy.org/proj...rbo_teddy.html
Wrodzony wstręt do diesla
Dobra dobra, a od dołu świecy nic nie odpadło i nie telepie się po cylindrze teraz? Ja bym to 5x sprawdził.
ja kupuję świece iskry (tylko że żarowe) i jeżdzę już ponad rok.
Zresztą do każdego samochodu zawsze wkręcałem iskry ( o ile były takie w sklepach) i nigdy niw było problemu
No chyba nie sadzisz że ktoś próbował to odpalać w takim stanie jakim jest ?? Po 1 trzeba uzupełnić ubytki w sprzęcie - brak cewki kabli pokrywy itd . j.w. Auto trafiło do warsztatu a nie do garażu i jeśli jest ryzyko uszkodzenia to nikt na niczym oszczędzać nie będzie. Dałem tylko sygnał że jest w sumie lepiej niż wyglądało to na 1 rzut oka i pacjent obejdzie się bez wiercenia i gwintowania.
Ostatnio edytowane przez Teddy84 ; 16-11-2011 o 14:25
www.italiantrackday.pl
www.shopEFI.pl
www.gofastbits.pl
www.sprintfilter.pl
www.ricambiparts.pl
Mój Alfons - http://www.forum.alfaholicy.org/proj...rbo_teddy.html
Wrodzony wstręt do diesla
A jak świeca strzeliła, to auto pewnie stało z wyłączonym silnikiem?
Chodzi mi o to, że sam fakt wykręcenia jeszcze o niczym nie świadczy. Ceramika bardzo ładnie wchodzi między cylinder a tłokJa bym tam profilaktycznie wlał z 5ml oleju 80W żeby w razie co wszystko wypluło wydechem. Nie twierdzę, że auto trafiło do garażu, tylko sugeruję.
PS. Często w garażu robia lepiej niż w warsztacie