A na przyszłość - Nigdy nie podłączaj "-" dawcy z "-" minusem biorcy poprzez akumulatory. U biorcy "-" zawsze idzie do masy samochodu np. łapy silnika, jakiejś śruby.
A na przyszłość - Nigdy nie podłączaj "-" dawcy z "-" minusem biorcy poprzez akumulatory. U biorcy "-" zawsze idzie do masy samochodu np. łapy silnika, jakiejś śruby.
Takie niskie napiecie jakie zanotowałes na aku to raczej jego rychła smierc nastąpi za niedługo, lub już nastapiła...
Jakies dziwne teorie,akumulator ma 3 volty a wy chcecie go ładować i używać/próbować, aku poniżej 10 volt to śmieć. I dwa to: Wydatki,wydatki... Każdy ma wydatki ale mieć samochód i nie mieć na akumulator,hmm. Nie odbierz tego źle ale...
Michał, nie odbieram tego źleNa ten wydatek mam, jak wspomniałem góra 300 zł a to już starczy na nowy aku
No i wiadomo cały czas idzie na wachę, wcześniej robiłem wahacze z przodu, mandaty, spalony dysk, więc wszystkie oszczędności wyleciały. Jeszcze dwa tygodnie temu miałem i na 10 akumulatorów... Poza tym teraz mamy grudzień - prezenty, sylwester, do tego jeszcze moje urodziny, więc muszę odłożyć i na co innego. Life's a bitch... Ale tego nie będziemy rozważali bo to nie dotyczy tematu.
Więc zrobię tak - najpierw przejdę się po bloku i zobaczę czy ktoś ma prostownik. Mam tego świadomość że aku jest do wywalenia, ale spróbuje go postawić aby zdiagnozować, czy wystarczy tylko wymienić aku. Jeśli to nie pomoże, dalej będziemy myśleć.
Dzięki wielkie za wszystkie wypowiedzi trochę mnie pocieszyliście
EDIT:
Aha, jeśli nowy, to czy 12V 65Ah 600A jest odpowiedni?
Ostatnio edytowane przez adam.st ; 30-11-2011 o 20:35
Adam, a nie przypadkiem 72/74Ah? Jeśli się mylę niech mnie ktoś poprawi
"Alfa chociaż mała prowokuje do zgwałcenia pierwszych stu stron kodeksu drogowego."
jest: 156 2.4 JTD 04r...
była: Gtv 2.0 Twin Spark Verde Tropico 96r...
taki jak był pod maską po wyjeździe z fabryki...jest zapewne w instrukcji obsługi napisane![]()
co za dużo to nie zdrowo - jeśli kupisz o większej pojemności a nie był taki przewidziany to bedzie ciągle niedoładowany, stąd zbyt duży też nie dobrze...
Wg. instrukcji obsługi w 2.0 T.S. fabrycznie był aku 60 Ah.