A czemu postanowiłeś go wyczyścić?Był słabszy?Nie miał mocy?Ciężko palił?
A czemu postanowiłeś go wyczyścić?Był słabszy?Nie miał mocy?Ciężko palił?
ja własnie się z tym łamie, czy gra jest warta świeczki, co to zmieni? czy coś ten nagar pogarsza? jedynie co może zawęża kanały dolotowe powietrza ale u mnie nic sie nie dzieje nic nie szarpie,pali na dotyk, spalanie jak na tak ciężkie auto bardzo dobre, nic nie kopci i moc wydaje mi się taka jak trzeba
U mnie po wyczyszczeniu kolektora i zaślepieniu EGR-a ciągnie równo. Wcześniej ciągnął ładnie do 2,5 tys potem zadyszka i od 3 znowu szedł. Teraz idzie równiutko.
Jest Peugeot 406 Coupe 2002r 3.0 V6
Była Alfa Romeo 166 2002r. 2.4 JTD
Była Vectra B 2000r 2.0 DTI
Była Vectra A 1993r 1.8 B+G
ja czysciłem po tym jak mi pusciła turbawka olej . czysciłem cały dolot, ale jak zobaczyłem ile tam jest syfu, to wyciagnełem i kolektor. niby zadnych popraw po tym zabiegu nie zauwazyłem, ale mimo wszystko warto go wyjac i wyczyscic z tego mazutu. rozrzadu sciagac nie trzeba, wkreca sie 2 srubeczki i koło pompy jest przytwierdzone ono do obudowy tej aluminiowej. wszystko ładnie sie demontuje. bynajmniej ja nie miałem problemu. a i przy okazji rozrusznik jest jak na tacy , też warto go wyjąć, wyczyścić, przeczyścić połączenia elektryczne. Efekt na pewno bedzie widać.