jak w temacie, czy ktoś to robił i może mi napisać jakie są tego efekty??? jest sens???![]()
jak w temacie, czy ktoś to robił i może mi napisać jakie są tego efekty??? jest sens???![]()
ja czyściłem. Efekty ?? hmm oprócz lepszego samopoczucia że jest czysty to nieale to co z niego wyciągnąłem to była jakas masakra także nie zaszkodzi a może pomóc
![]()
należało by uważać żeby przy czyszczeniu nie napchać do cylindrów jakichś stałych i twardych frakcji które się oderwą od powierzchni wewnętrznej kolektora.
oki, dziekibede miał chwile to zadzaiłam
![]()
mocno od świeże temat, przymierzam się przy wymianie oleju do użycia tego środka do czyszczenia kolektora http://www.liqui-moly.pl/serwis/info...otowego-diesel , ma ktoś jakieś doświadczenia z tym środkiem?
Ja swój niedawno czyściłem ale nie żadnym środkiem tylko wyciągałem go całego i robiłem to dobrą myjką ciśnieniową. Wyczyściła idealnie z tego całego syfu. Nie wiem i wątpię w to że jakikolwiek środek wyczyści to idealnie.
Jest Peugeot 406 Coupe 2002r 3.0 V6
Była Alfa Romeo 166 2002r. 2.4 JTD
Była Vectra B 2000r 2.0 DTI
Była Vectra A 1993r 1.8 B+G
ja chyba się skusze na ten specyfik
Zrób zdjęcia najlepiej przed i po jeśli to możliwe bo jestem ciekawy czy takie coś faktycznie zadziała.
Żeby zrobić dokładne zdjęcie to trzeba go zdemontować niestety. Tak u mnie wyglądał po wyczyszczeniu. Przed czyszczeniem kanały były zalepione w 1/3
![]()
Jest Peugeot 406 Coupe 2002r 3.0 V6
Była Alfa Romeo 166 2002r. 2.4 JTD
Była Vectra B 2000r 2.0 DTI
Była Vectra A 1993r 1.8 B+G
u mnie było to samo. cały dzień go czyściłem, strasznie ten mazut był spieczony i twardy.