Po prostu komuś się nie chciało gwintować i wbił szpilkiZobacz tylko czy stożki z tych "nowych" śrub/nakrętek pasują do alusów, a jeśli nie to po prostu dokup
Żaden problem tylko "patent" japończykow, forda,amerykanców i polaków, którym się najwidoczniej nie chce gwintować
.
If you just let me I'll find a way
To ease your mind and for you to stay
And I will untie all the ropes
It's hard for me but believe me, I'm trying.
Rozumieć, ale jak śruba to nie nakrętkaNakrętka tam gdzie szpilka, czyli z tyłu.
Do alusów i tak musisz mieć inne śruby (z innym łbem i pewnie dłuższe). Nie wiem czemu tam z tyłu są szpilki, ale ja bym je zastąpił śrubami i sprawa załatwiona, a do stalówek dokupił w ASO 8 zwykłych śrub (takich samych jak teraz są na przodzie) i tyle.
Trochę namieszałem niepotrzebnie
Oczywiście nakrętki masz z przodu, czyli na przodzie mógłbyś mocowanie wymienić na zwykłe śruby, a tył zostawiasz tak jak jest.
Ostatnio edytowane przez piter ; 10-01-2012 o 17:02 Powód: wyjaśnienie pomyłki
Dokładnie piter, z przodu ma szpilki a z tyłu śruby... A jak to wygląda technicznie, to jest jakoś wkręcone w piastę, przyspawane etc.?Przecież nie było piast ze szpilkami do tej AR, więc bałbym się o jakoś takiego połączenia..
AR 146ti 2.0 16v '96
AR 155 1.8 16v '97+ podtlenek LPG
AR 155 2.0 16v '95
AR 156 SW 2.4 JTD '01 - biała perła
AR 156 SW 2.5 V6 192KM '02 + podtlenek LPG
Z tego co wiem, takie szpilki się wkręca na specjalny klej do gwintów. W sportach motorowych jest popularny taki montaż kół.