Myślę, że na pewno będzie się zamykała klapa cięzej, a jak cięzej to zależy o ile mocniesze są tamte siłowniki.
Myślę, że na pewno będzie się zamykała klapa cięzej, a jak cięzej to zależy o ile mocniesze są tamte siłowniki.
tez o tym myslalem,moze zalozyc dodatkowo automatyczne zamykanie ,pyk w guziczek i klapa sie zamyka
ale mysle ze z zamykaniem nie bedzie problemu,w C klasie tak jest ze sama odskakuje i z zamykaniem spokoj
Połączyć automatyczne otwieranie z zamykaniem to byłby dopiero miodzio zestawik.
wszystko sie da zapewne tylko chodzio to zeby miec na to kase
a gdzie taki odbojnik można kupić w Polsce?![]()
Born to be wild.
Panowie,
Odbojniki to my przecież mamy w naszych autach. Przynajmniej w moim gdy naciskam przycisk otwarcia klapy bagażnika, to ona sama delikatnie podskakuje. Robi to dzięki 2 takim odbojnikom jak na filmiku. Byc może ten o którym piszecie musi być mocniejszy?
"...Alfa 159, the fact that you're breathing doesn't mean you're alive..."
BMW G01 LCI M40i 360PS/AR Stelvio 2,0 Multiair 200PS (2019-...)/Lexus IS200t 245PS (2016-2019) / AR 159 Sedan 2,0JTDM 170PS @206PS/420Nm Nero Carbonio (2011-2016) / AR 156 Sedan 2,4JTD CF3 140PS Nero fuoco (2008-2011)
fakt...w takim razie to tylko kwestia siłowników. Obawiam się, że przy tak mocnych siłownikach które podnoszą klapę to przy zamkniętym bagażniku wywierają niezłe parcie na blachępo za tym zamknięcie ponowne klapy może sprawiać problemy. Pozostaje przy serii
nie mniej jednak powodzenia w modyfikacji i czekam na rezultaty.
Born to be wild.
Parcie na blachę to nic, obawiam się właśnie zamykania. Czekam na rezulaty pracy kolegi.
Myślę, że z zamykaniem nie będzie problemu bo działa to na tej samej zasadzie co klapy szafek kuchennych z teleskopami np. bluma. Kwestią jest tylko dobranie odpowiedniej siły teleskopu do wagi klapy czyli należało by wykręcić klapę i ją zważyć przed dobraniem teleskopu. Zauważcie, że przednia pokrywa silnika też jest na teleskopach i po lekkim pociągnięciu podniesie się sama a przecież nie ma problemu z jej zamknięciem. W sedanie nie będzie problemu ale w SW większe opory do pokonania![]()