oddaj swoje do regeneracji. Wyczyszczą i na odbłyśnik soczewki i tą odłoną nałożą nowa wartwę tego odblasku i bedziesz miał jak nowe.
oddaj swoje do regeneracji. Wyczyszczą i na odbłyśnik soczewki i tą odłoną nałożą nowa wartwę tego odblasku i bedziesz miał jak nowe.
[QUOTE=GrzesiuSiedlce;755607]Depo 250zł na allegro. Valeo w Inter Carsie po zniżkach serwisowych 780zł. Pomnożyć przez 2 i masz ładną sumkę. Ja do swojej alfy założyłem 2 sztuki depo. Xenon wcisną poprzedni właściciel w holandii. Nie wiem czy to chinczyk czy nie, ale na przetwornicach nie ma żądnego krzaczka chińskiego. Jest logo certyfikatu europejskiego więc pewnie nie chinol, ale kto wie. Światło jest idealnie odcięte, nie ma najmniejszego rozbłysku. A efekt na nowych lampkach cudowny
pierwsze co to dowalą Ci się albo na przeglądzie albo dojebie się drogówka, że masz ksenony a nie masz spryskiwaczy w zderzaku - przerabiałem już ten temat i gra nie warta świeczki, kup dobre h7 z philipsa i po sprawie : )
Ja to spróbuję wpasować szybę i odbłyśnik z depo do oryginalnej lampy. U mnie oryginalna szyba jest tak wypiaskowana, że sama regeneracja odbłyśnika dużo nie zdziała, musiałbym się pobawić w polerowanie czy coś.
Najgorsze że dostęp do lamp jest taki nędzny, żeby zdemontować trzeba zrzucić zderzak, no i bez zdejmowania kół jest bardzo ciężko to zrobić.
Żeby zrobić szkło trzeba wziąc papier scierny na mokro. Przejecac całe szkło papierem 600 - 800 - 1000 - 1500 - 2000 PLUS polerka TLENKIEM CERU = szkła jak nowe
Witam, podłącze się pod ten temat, do czego służy druga śruba/pokrętło(to bliżej szkła, nie to na silniczku) na lampie, wczoraj chciałem ustawić lampę i przypadkowo zacząłem wajchować właśnie ta śruba i nic się działo, nie wiem czy czegoś nie uszkodzilem w środku.