a koło pasowe ?? jak bedzie juz zużyte to będzie przenosiło wieksze drgania na pasek a co za tym idzie tłumik drgań bedzie bardziej drgał
a koło pasowe ?? jak bedzie juz zużyte to będzie przenosiło wieksze drgania na pasek a co za tym idzie tłumik drgań bedzie bardziej drgał
No całkiem mozliwe tez bralem to pod uwage, myslalem juz sciagnac kolo i obejrzec, jak stwierdzic zuzycie ? Beda luzy itd ?
Witam wszystkich ,mam do Was pytanko, czy samą rolke napinacza można wymienic ,bo zaczeła mi czasami piszczeć mechanik powiedział że rolka (alfa 166 2,4 175KM 2004r)na allegro znalazłem coś takiego zastanawiam się czy by pasowała http://moto.allegro.pl/rolka-napinac...824644981.html Pozdrawiam.
Kolego ja osobiście wymieniałem u siebie samą roklę i operacja dziecinnie prosta. Nie wiem jak napinacz w 20V wygląda ale wg tej aukcji wygląda tak samo jak w 10V więc smiało możesz wynieniać. Blokujesz napinacz, ściagasz pasek. kluczem chyba 15 odkręcasz stara rolke itd... 2 minuty roboty.
[C
samą rolkę można wymienić jak najbardziej .
podaje linka do autosklep24.pl z sprawdzoną rolka firmy SNR:
http://autosklep24.pl/pl/p/Rolka-bez-napinacza-/11252
oczywiście od ceny obowiązuje rabat dla forumowiczów 10%
ricardo w sygnaturze musisz sobie dopisac że "post zawierał lokowanie produktu". PS ja za rolke dalem 50 pln w profilcars na allegro,. co prawda plastikowa ale dziala az milo. 90 zl w kieszeni
![]()
[C
grzegorz86655, to niech mechanik sprawdzi Ci koło pasowe ponieważ ono także może być przyczyną piszczenia rolki.
Alfa Romeo - "bez serca bylibyśmy jedynie maszynami"
Koło pasowe jest raczej ok. tylko rolka piszczy, mechanik psiuknął wd40 i przez chwilę było w porządku .Dziękuje wszystkim za informacje,pozdrawiam.
Rzeczywiście różnica w cenie jest znaczna ale też rolka nie jest metalowa.
Nie twierdzę że to tragedia bo nie mam doświadczenia z tym produktem, jednak oryginalna rolka była z mocniejszego materiału być może nie bez powodu.
Może ktoś już jeździ dłuższy czas na takim rozwiązaniu i może podzielić się opinią jak to działa ?
Ostatnio edytowane przez Gepard ; 15-12-2012 o 10:12
-------
Autosklep24 zaprasza na zakupy. Dla Forum rabat 10% na hasło "alfaholicy".
W przypadku nagłej potrzeby rozmowy ze sprzedawcą![]()
proszę dzwonić 792 465-368
Witam wymieniłem rolkę napinacza paska wielorowkowego na plastikową w cenie również około 50zł , i wszystko jest w porządku.