Pisząc komplet miałem namyśli dwa spryski przedniej szyby, nie mam SW więc tylny spryskiwacz to dla mnie abstrakcja.
Pisząc komplet miałem namyśli dwa spryski przedniej szyby, nie mam SW więc tylny spryskiwacz to dla mnie abstrakcja.
1970 cm z sekwencyjnym wtryskiem LPG. Wolę pchać moją Alfę niż jeździć VW!!
A ja mam inne pytanie. Czy można założyć do 156 spryskiwacze mgłowe z innej Alfy? Miałem wcześniej Astre G i założyłem mgłowe z Insigni Plug&Play super spryskiwały szybę nie to co zwykłe.
Też właśnie o tym myślałem. Nawet nie muszą być z innej alfy, mogą być z innego auta, żeby tylko coś dopasować.
Dokładnie te spryskiwacze to porażka u mnie z lewej strony od kierowcy jest w miare ok, ale z prawej z jednej dziurki sika mi na dachpróbowałem to regulować ale średnio pomogło. Jak będzie cieplej to się z tym pobawie i wyjme je i zaleje jakimś odkamieniaczem i poustawiam, ale też myślałem żeby założyć od innej alfy lub od innego auta. Moja kobietka ma Alfe 166 i u niej bez problemu wszystko śmiga, nigdy sie nie zatkały ani rozlegulowały...
No tak, ale żeby zbyt dużo nie rzeźbić. Spryskiwacze masz o różnym kącie nachylenia i nie zawsze da się nawet wyregulować po zamontowaniu, a poza tym na pewno mają inne mocowanie. Więc może już ktoś ten temat przerabiał i podzieli się wiadomościami.
spryski z uno/tipo pasują plug&play. nie są mgłowe ale dają się łatwo ustawić, ładnie sikają i niewiele kosztują.
A jak jest z innymi Alfami lub Fiatami (nowszymi). Które mają spryskiwacze mgłowe? Może z takiej by pasowały. Tak jak pisałem wyżej z Insigni do Astry G pasowały, a koszt dwóch 12zł, a efekt znakomity, więc może z jakiejś nowszej Alfy też by podeszły.
te by chyba kształtem były dobre tylko cena...
http://allegro.pl/spryskiwacze-mglow...070733875.html
Ja jednak proponuje orginały , z aso za jakies 30 pln, nie trzeba nic przerabiać , ale trudno jest je ustawić co nie znaczy że nie można![]()