No właśnie to się zaczęło jak temp spadła do poniżej minus 10* ;/ jak jest cieplej to nie ma problemu.......... dziwne .................
No właśnie to się zaczęło jak temp spadła do poniżej minus 10* ;/ jak jest cieplej to nie ma problemu.......... dziwne .................
Fiat Tipo 2020 - Alfa Romeo 916 Spider 1996 - Ducati Multistrada 1100 2007 - Fiat Ducato Autolaweta 2002 - Nissan Leaf 2013
Mam chorobę zwaną ITALIA
może coś nie tak z instalacją lpg...czy to się dzieje jak jedziesz jeszcze na benzynie?
Dobre pytanie! Na benzynie nie sprawdzałem o_0 może trzeba będzie przetestować, ale to dopiero jak Alfa już wróci od lakiernika bo pojutrze ją zaciągam. A nie zamierzam nigdzie jechać jutro, to zimno mnie wykończy ;/
Fiat Tipo 2020 - Alfa Romeo 916 Spider 1996 - Ducati Multistrada 1100 2007 - Fiat Ducato Autolaweta 2002 - Nissan Leaf 2013
Mam chorobę zwaną ITALIA
falowanie to niefajne
u mnie jest walnięty wskaźnik więc nie mogę oszacować ile naprawdę ma temperaturki
faluje mi jak zapalę przez jakieś 30 sekund a potem jest już ok
U mnie nic nie faluje po odpaleniu. Odpala na dotyk. Dopiero jak ruszę i dojadę do krzyżówki to falowanie sie zaczyna i gaśnie aż. Właśnie ostatnio to miałem wracając od dziewczyny 30km. Było u niej -19. Dopiero po 15km wskaźnik temp. już pokazywał tak jak powinien. No i później już raczej przez miasto przestało falować (15km od dziewczyny). Dziwne.
Mam chorobę zwaną ITALIA
co do czasu nagrzewania się to nic dziwnego przy tak ujemnej temp. ja pierwsze kilka km zawsze jadę z wyłączoną nagrzewnicą. auto szybciej się zagrzewa. dopiero jak podniesie się powyżej 50stopni "przekręcam" na czerwone. szybciej ciepło w środku jest
Prawda jest taka, ze nie wazne ile jest stopni na dworze, silnik powinien sie zagrzac do tych 88 stopni. Owszem jak jest siarczysty mroz to zajmie mu to odpowiednio dluzej. Ale wskazowka w trasie musi osiagnac prawie 90 stopni. I jesli jest 70 albo kolo 80 to jest ZLE i juz!
Dzisiaj przy mrozie 18 stopni moj silnik potrzebowal jedenastu kilometrow, zeby sie zagrzac do 88 stopni. Ale jak juz zlapie temperature to trzyma ja jak zaklety.
alfa-klub.prv.pl * Podpiecie do komputera, diagnostyka, kasowanie bledow. Kontakt GG 3127266 * alfa-klub.prv.pl
jest 20;27 patrze na termometr i juz jest - 22 to w nocy może być więcej .Chowajcie bryki do garazów
U nas -29*C a jestem u dziewczyny zdala od swojego garażu ;/ Alfiątko nocowało na dworze ;((( szlag by trafił ten mróz!
Mam chorobę zwaną ITALIA