Prawdopodobnie lambda padła..Napisał kozi146
Prawdopodobnie lambda padła..Napisał kozi146
szczeze co do sondy to nie pomyslalem o tym ... ale w sumie smię troche w to powatpiewac ... mialem w kadecie(1.4i ) taka sytuacje ze mi zaczał sporo gazu łykac. Było to na poziomie 12 i poerwsze o czym pomyslalem "to lambda!!" . uslyszalem wtedy sporo opinni ze to nie moze byc lambda gdyz instalacje z "komputerem" nie korzystaja z sondy, wiec nie mam po co wyrzucac pieniedzy w błoto ... Ja sie jednak uparłem bo mialem dostep do tanich czesci i wsadzilem w kadzilaka nowa sonde Magnetti marelli. Starej sondzie ułamałem łepek aby wykrecic ale i tak sie nie udalo .. wiec pojechalem do kumpla po "wiekszy" klucz .. a co tam .. mysle ze skoro nie ma wplywu na gaz to i tak pojade... tyle ze wiecej niz 70km/h nie wyciągnąlem ani na gazie ani na benzynie. ale po zalozeniu nowej lepiej i na LPG i na benzie było.. wiec sumujac skoro bylaby to sonda to pewnie i na LPG by było kiepskoNapisał Marcino 156
powiem ci zeby n ie bylo jakies ale
moja alfa 145 <boxer> 14 8 zaworow 90 km >>
gazu bieze jak nie oszczędzam to ok 12 13 . l na 100 a jak oszczędzam to 11 l na 100
wiec czy sie opłaci mulic silnik ??
chyba nie
oczywiscie lpg
no chyba ze masz ..17 16 zaworow
powinna palic znacznie niej tzn ok 7.8 l na 100 km benzynki
a jak by ci sonda lambda padła to by ci sie wtryski swieciły na pulpicie a i to nie zawsze znaczy ze sonda lambda padla <,mozesz miec np luzy na stycznikach i to jest problem zędu >>> o 200 złotych
dla kogos kto chce cie naciagnąc na kase a pozostaje tylko wsowki podkrzywic
![]()
i tyle dobra koncze jak co jestem co dzie n jak ten uzalezniony poprostu pasuje mnie te forum![]()
pozddrowka dla was :0![]()
[IMG][/IMG]Lubia chlyb ze tustym
![]()