polecam sprawdzic to własnie koło....kolega lesio146 wie co pisze....
polecam sprawdzic to własnie koło....kolega lesio146 wie co pisze....
alfa romeao 146 1,9TD
To może być łożysko,a hałas przenosi na całe wnętrze.Przód można sprawdzić podnosząc jedno koło odpalić i wrzucić bieg ale tyłem trzeba ręcznie kręcić...
wina wahacza w przednim kole
pierwszy udokumentowany przypadek huczenia wahacza :shock: do tej pory stukaly,pukaly,a nawet piszczaly.ten huczal 8)))Napisał Jajdel
Były inne wcześniej. Teraz 159 i 156 oraz 155 do sprzedania.
To są właśnie uroki udzielania porad przez internet. Twoje huczenie nie pokrywało się z naszym huczeniem :wink:
![]()
Pierwsze zdjęcie wykonane z lewej strony, wiraźnie widać co powoduje hałas, drugie zdjęcie wykonane z prawej strony.
Co o tym sądzicie ?
na zdjeciach widac praktycnie tylko lacznik stabilizatora...laczniki nie wiem jak wybite nie hucza...
Po podniesieniu koła do góry, kręcenie nim jest bardzo ciężkie ponieważ dochodzi do tarcia w zaznaczonym miejscu. Czy to jest normalne ? Czy to nie jest przyczyną hałasu?
![]()
trudno ocenic na podstawie zdjec.tarcie raczej normalne nie jest.wydaje mi sie jakby laczniki szly troszke po skosie(moze to zludzenie na foto)jedyne co moglo by powodowac ze tak jest to wybite tuleje gumowe mocowania stabilizatora do przedniej belki zawieszenia.
a nie przyrżnołeś gdzieś kołem i nie powyginał Ci się wahacz?
Alfa Romeo 155 1.8 8v 1993r.
Alfa Romeo 166 3.0 V6 2000r.
Alfa Romeo 145 1.9 JTD 1999r.