Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 14 z 14

Temat: Silnik z Brery 2,4 JTDM do ALFY 156

Użytkownik Romeo Avatar kenobi
    Mieszka w
    lubin
    Auto
    156 FL 2.4 20V Mjtd

Domyślnie

mysle ze kombinacja
    Cytat Napisał rybakmj Zobacz post
    2,4 175km za dużego potencjału nie ma,max 250km

niestety ;/ ograniczenie wynika z przeniesienia napedu, reszte gratow idzie zawsze ogarnac
    ..... powered by www.cinsoft.pl

Użytkownik Pasjonat Avatar Nazar
    Mieszka w
    Bytom
    Auto
    Była 156 SW 2,4JTD by Cinsoft ---Jest 159 1,9JTDm 150KM Q-tronic'08 + Mito 1,6Jtdm Distinctive'08

Domyślnie

Cytat Napisał HyenaHF Zobacz post
    czym?
    chyba się domyślam, co ci siedzi w głowie.
    ale przejrzyj na oczy, przy VR6 to twój mobil wydaje wiejskie dźwięki.
    Mi chodzi o diesla VW Hyena....PISAŁEM O 1,9 JTD w porównaniu do 2,4 JTD na przykładzie 1,9 TDI!!!!!!!!!!!!!!!!! Więc nie płacz . Po drugie twoje VR6 przy R6 328 wysiada .Tak możemy sie kłócic do konca swiata....CHODZI O KLEKOT DIESLA KTÓREGO W 2,4 prawie niema

---------- Post added at 18:57 ---------- Previous post was at 18:48 ----------

Dzieki Bociek , Hyena jak kobieta -słyszy to co chce usłyszeć .

PS. A co do odpowiedzi RYBAKMJ to nie wiedziałem ,że aż tak motor z brery sie różni ( myśloł żech ,żę przeciepna klamory i tyla ) , więc zamykam temat a swapa na 2,4 20V nie chce bo mam właśnie motor 136KM i cinek dzięki dłubaniu przy turbo i sofcie wyciągnął z niej koło 190KM i ponad 400NM , pozatym z opini wielu warsztatów i z logiki wychodzi ,że 10V jest mniej awaryjny ( dlatego na niego padł wybór ) a po drógie mniejsze koszta ewentualnych napraw bo co jeden wałek to nie dwa . Temat zapodałem bo oglądałem motory z brery za ok 4000pln i pomyślałem ,że jakby był prosty swap to czemu nie .

---------- Post added at 19:06 ---------- Previous post was at 18:57 ----------

Hyena przyjacielu na wiosne jak będzie okazja spotkamy sie na jakims zlocie czy spocie to se badniesz jak chodzi 2,4 Jtd na przelocie bez kata . Przygotowuje Alfonsa na letni sezon - będzie głośno i nisko ....coś jak GERMAN hahahah zadowolony??? Zawieszka do wisony nocuje w sypialni żeby jej zimno nie było ( nie ukrywam ,że żona zazdrosna )

Użytkownik Alfa i Omega Avatar HyenaHF
    Mieszka w
    Oborniki Śl.
    Auto
    Lancia Dedra

Domyślnie

Cytat Napisał Nazar Zobacz post
    Mi chodzi o diesla VW Hyena....PISAŁEM O 1,9 JTD w porównaniu do 2,4 JTD na przykładzie 1,9 TDI!!!!!!!!!!!!!!!!! Więc nie płacz . Po drugie twoje VR6 przy R6 328 wysiada .Tak możemy sie kłócic do konca swiata....CHODZI O KLEKOT DIESLA KTÓREGO W 2,4 prawie niema
    jak przerobisz te 2.4 na gaz, to już w ogóle powiesz, że to nie diesel?
    VR6 jak dla mnie lepiej brzmi od R6 BMW.

Dzieki Bociek , Hyena jak kobieta -słyszy to co chce usłyszeć
    hyena to kobieta, a bociek twoja papuga.

PS. A co do odpowiedzi RYBAKMJ to nie wiedziałem ,że aż tak motor z brery sie różni ( myśloł żech ,żę przeciepna klamory i tyla ) , więc zamykam temat a swapa na 2,4 20V nie chce bo mam właśnie motor 136KM i cinek dzięki dłubaniu przy turbo i sofcie wyciągnął z niej koło 190KM i ponad 400NM , pozatym z opini wielu warsztatów i z logiki wychodzi ,że 10V jest mniej awaryjny ( dlatego na niego padł wybór ) a po drógie mniejsze koszta ewentualnych napraw bo co jeden wałek to nie dwa . Temat zapodałem bo oglądałem motory z brery za ok 4000pln i pomyślałem ,że jakby był prosty swap to czemu nie.
    aż tu nagle jakiś diesel okazał się za drogi
    właściciel zrezygnował z projektu, temat do ZAMKNIĘCIA

Hyena przyjacielu na wiosne jak będzie okazja spotkamy sie na jakims zlocie czy spocie to se badniesz jak chodzi 2,4 Jtd na przelocie bez kata . Przygotowuje Alfonsa na letni sezon - będzie głośno i nisko ....coś jak GERMAN hahahah zadowolony??? Zawieszka do wisony nocuje w sypialni żeby jej zimno nie było ( nie ukrywam ,że żona zazdrosna )
    nisko, to mówi wszystko
    nie zapomnij o głośnym blowoffie

Użytkownik Romeo Avatar twardy
    Mieszka w
    Bielawa/Wroc
    Auto
    Była 156 20V, chwilowo jakieś Mitsu

Domyślnie

I tym oto akcentem proponuję temat zamknąć i nie ciągnąć dalszej dyskusji w kierunku wojenku Pb vs. ON.

Kto coś napisze ten dupa!