Silniczek padł albo mechanizm zamarzł. Wyjąć, rozebrać z plastikowej obudowy, popaczeć i zrobić.
Silniczek padł albo mechanizm zamarzł. Wyjąć, rozebrać z plastikowej obudowy, popaczeć i zrobić.
Panowie ja teraz porządnie doczytałem i u mnie jest tak, że z tyłu jak nacisnę ten guziczek od blokowania drzwi ręcznego, to się zamykają,ale z pilota centralny tych tylnych drzwi nie zamyka,ani nie otwiera?! Czy diagnoza będzie podobna że zamarzł lub padł silniczek?
...samochód to najbardziej zbliżona do żywej istoty rzecz, jaką potrafi stworzyć człowiek...
Zawsze jest tak samo drzwi które sie nie zamykają idą na rentgen. Pod ics-em jest żółty przekaźnik który często szfankuje głównie z powodu dziurawej nagrzewnicy która jest idealnie nad nim i najzwyczajniej go zalewa. Wtedy też działa alarm ale drzwi sa martwe.
Zamki naprawione drzwi z tyłu się zamykają już na guziki.
Siemanko.
Camil76 z tego co opisujesz to bez rozbiórki drzwi ( tapicerka ) nic nie ustalisz. W każdych drzwiach, coś innego może być przyczyną usterki. Ale najpierw sprawdź bezpieczniki i stan wizualny instalacji w drzwiach ( pod gumową osłoną na słupkach ). Jeżeli tylne drzwi nie blokują się mimo wciśnięcia guzika w drzwiach to najprawdopodobniej spadł lub złamał się zaczep wodzika w zamku. Niestety tutaj też konieczna rozbiórka tapicerki. Gdyby okazało się, że dodatkowo padły siłowniki to można kupić i zamontować uniwersalne, które kosztują około 30 zł/szt. Każdy kto "trzymał" w ręce śrubokręt i lutownicę poradzi sobie z wymianą.
Pawcio jak w przypadku Camila76 musisz "zrzucić" tapicerkę. Bez tego to tylko gdybanie.
Pozdrawiam.,
Witam ponownie. Jak zamykam drzwi z kluczyka to się nie zamykają. Czasami jak zamykam drzwi od kierowcy to zamykają się te od pasażera, a czasami nie. Jak klikam guzikiem na kluczyku to cyka jakiś przekaźnik taki co jest za akumulatorem. Macie jakieś propozycje?
Siema. Ma ktoś jakieś propozycję jak to naprawić?
O centralnym zamku masz podwieszony temat na głównej "centralny zamek" i tam są wszystkie przypadki opisane nie podwieszajcie tych samych tematów bo robi się śmietnik.
Jak klikam guzikiem na pilocie to cyka jakiś przekaźnik za akumulatorem. Co to może być?