Ale co ma przepływomierz do kontrolki ciśnienia oleju? Przecież to w żaden sposób się nie wiąże ze sobą. Przy przepływce świeciłaby się "marchewa".
Ale co ma przepływomierz do kontrolki ciśnienia oleju? Przecież to w żaden sposób się nie wiąże ze sobą. Przy przepływce świeciłaby się "marchewa".
"Wiem że masz duszę. Masz Alfę - masz klasę" - Jeremy Clarkson
Alfa Romeo 166 3.0V6 226 KM i uśmiech z twarzy nie schodzi
Lancia Ypsilon 1,2 - Miejski przemieszczacz
nic ale zalecam poćwiczyć czytanie ze zrozumieniem calego wątku
a w temacie padło pytanie o rzecz za filtrem pow i na nie odpowiedziałem.A teorię o świeceniu marchewy przy nie sprawnym przepływomierzu w silniku 2.4 sam wsadź sobie w buty
Dzieciakheheheh Kończę z tym OT, pisz co chcesz doradco
![]()
Pierwsze co możesz zrobić na szybko to zmień mechanika, jak można urwać kabel od przepływomierza przy wymianie termostatu. Następną rzeczą jaką trzeba zrobić to jak najszybciej zmierzyć ciśnienie oleju. Ja osobiście obstawiam coś z kablami lub uszkodzony czujnik.
mogles sam zmienic ten termostat przeciez to pare chwil roboty
Proponuję sprawdzić miernikiem ciągłość przewodu pomiędzy czujnikiem ciśnienia na pinem 13 wtyki C licznika. Żarzenie się kontrolki świadczy o przejściu do masy kabla. Sam czujnik działa na zasadzie "0" - "1".
Ze względu na klauzulę sumienia mogę odmówić pomocy....
były Fiat 126p; Honda Accord Mk4 FL 2.0 B+G; Opel Vectra 1.8 CD B+G ; Fiat Punto II 1.2 8V B+G
jest Alfa 166 2.4 jtd '04...jak przystało na fana motoryzacji
Opel Astra J B14NEL - pożeracz korków
http://chomikuj.pl/danus77
Nie wiem czy dałbym radę wymienić na parkingu pod blokiem![]()