zgadza sie. dodam jedynie ze jak lozysko sie rozleci to uszkodzi sloneczko, wiec radze nie zwlekac![]()
zgadza sie. dodam jedynie ze jak lozysko sie rozleci to uszkodzi sloneczko, wiec radze nie zwlekac![]()
U mnie też piszczało i winne było łożysko. Mimo że się nie rozleciało to słoneczko na docisku i tak było uszkodzone (wg mnie trochę krzywo było złożone to łożysko i nie równo dociskało słoneczko i stąd powstało uszkodzenie docisku). Jak rozbierzesz i słoneczko będzie uszkodzone to zamów sobie od razu cały komplet sprzęgła bo kupując pojedynczo wyniesie Cię to 2x drożej.
159 SW 1.9 JTS 16V 2006r.
147 1.9 JTD 8V 2004r.
dzieki wszystkim za pomoc![]()
Możei ja podłącze się do tego postu. Otóż u mnie słychać sprzegło po jego wciśnięciu i to coraz bardziej słychać. Sprzegło nie łapie jeszcze bardzo wysoko ale biegi nie najlepiej wchodzą, szczególnie wsteczny (czasami nawet trzeba troche ruszyć do przodu żeby wszedł), olej był wymieniany tuż po kupnie niestety poprzedni właściciel jeździł bez bo poszły uszczelniacze na półosi. Samocgód ma przejechane 125 tys. Przed chwilą myślałem że trzeba będzie całe wymienić ale teraz się zastanawiam nad tym łozyskiem wyciskowym. Co poradzicie