Pytanie jak w temacie.
Jeśli taki temat był to przepraszam, nie mogłem znaleść.
Wiem ze ceny skrzyń są na tyle niskie ze większość w przypadku problemów raczej wymienia. Ja miałem problem z mechanizmem róznicowym. Wymieniłem jakiś czas temu skrzynie, byla na gwarancji ale nie chodzila dobrze, więc wyminili mi na następną. Ta chodziła ok, ale po roku znowu coś jest nie tak. Szumi łożysko i 2 nie zawsze ładnie wchodzi.
Teraz pytanie, czy ktoś bawił sie w remont takiej skrzyni? ile to kosztuje i co trzeba wymienić zeby odświeżyć skrzynie? mam tą starą, w której był duży luz na przełożeniu głownym lub na mechanizmie różnicowym, i tak sobei mysle rozebrać ją na spokojnie i zoabczyć czy uda sie naprawić, czy ktoś sie za to zabierał? czy przy okazji można wpakować jakaś szpere do tej skrzyni? Prosze o podanie swoich doświadczeń w tym temacie.
Oraz mój kolejny problem. Sprzegło przejechalo kolo 80 tys. I zaczyna wysoko brać, ( nie widzialem tego póki nie przejechalem sie innym autem) jak się jedzie to po wciśnieciu około 2-3 cm zaczyna slizgać? czy to znaczy już się kończy?
Jak poznać kończący się docisk?