nie wymienisz. a wina za takie wyniki awaryjnosci nalezy obciążyć zuzyta pompe oleju i gowniane oleje oraz kalibracje zaworow filtra oleju![]()
nie wymienisz. a wina za takie wyniki awaryjnosci nalezy obciążyć zuzyta pompe oleju i gowniane oleje oraz kalibracje zaworow filtra oleju![]()
ProMoto-Expert Sklep z częściami do aut 502709007 zapraszam
http://www.forum.alfaholicy.org/pozo...naukowego.html
Sprzedam AR 33, 1.7 92 MKIII kontakt priv
Panewki wyjmie ale tylko korbowodowe
![]()
Alfa Romeo 75 Turbo 1987
alfa Romeo 75 Turbo America 1990
Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
Alfa Romeo 155 V6 1996
Alfa Romeo 155 V6 1993 3.0 12V przekładka do 1.8 8v 1995
Witam. Zdecydowanie w grę wchodzi remont silnika. Marne szanse na kupienie drugiego w dobrym stanie. Remont dość kosztowny ale wiadomo czym się jeździ i co wymienione. Same panewki nie są drogie. Jednak znając życie na samych panewkach się nie skończy warto sprawdzić resztę mimo, że wszystko wiąże się z kosztami.
Tam, gdzie kończy się rozsądek jest prawdziwa motoryzacja czytaj- Alfa Romeo!!!
![]()
Jeżeli chodzi o silnik boxera to się z Tobą nie zgodzę, będziesz dbał będziesz miałTo jest podstawowa zasada kazdego silnika obojętnie jaka marka. Trafiłeś na dojechane silniki to trudno zdarza się i tak. Moim zdaniem nie są wcale awaryjne, jest to bardzo udana konstrukcja. Posiadam 145 z silnikiem 1.6 boxer, w dniu zakupu miała 115tyś kilometrów, w tej chwili wybiło 205 tyś. Przez cały ten okres użytkowania silnik nigdy mnie nie zawiódł, nie bierze oleju świetnie pracuje naprawde jestem z niego bardzo zadowolony. Wymieniam oleje i podzespoły na czas, i nie oszczędzam na tym, na zimnym silniku nie przekraczam 3tyś/obr. może to jest jakaś reguła na długie życie boxera nie wiem, ale jak dla mnie boxer to coś genialnego
![]()
If you just let me I'll find a way
To ease your mind and for you to stay
And I will untie all the ropes
It's hard for me but believe me, I'm trying.
Co do kosztów remontu silnika.
Tam, gdzie kończy się rozsądek jest prawdziwa motoryzacja czytaj- Alfa Romeo!!!
![]()
dzisiaj wytargałem boxera,nie było strasznie ,do góry go targałem,jak na pierwszy raz 2,5 godziny ,myślę ze dobry wynik a po 17 jade do lekarza z nim zobaczymy jaka bedzie diagnoza,okazało sie ze mam 1.7 [na głowicy wybite] a dowodzie 1.6,ktoś juz silnik zmieniał,były 1.7 w 145?
Tak, były - 1.7 16v 129 rumaków
Ostatnio edytowane przez balc3r ; 23-02-2012 o 15:33