10.2008-16.11.2012r. 156 3,0 V6 24V Q2 278KM@312Nm - pozostały piękne wspomnienia
Porting głowic, budowa silników do motorsportu, budowa układów wydechowych, kolektorów ssących ITB, indywidualnych części do motorsportu
Zapraszam => https://www.facebook.com/Ku%C5%9Bmie...37265/?fref=ts
Dzięki! Od tego zacznę, najpierw suszarka, później zamienny mikrofonik. A już był spokój i nic się nie psuło![]()
Ten mikrofon w GT to często pic na wodę fotomontaż.
Niestety sam często bez powodów zgłaśnia i ścisza radio.
Kolego za ściszanie i pogłaśnianie radia w stosunku do prędkości odpowiedzialny jest sygnał gala podawany z absu na connecta a nie żaden mikrofonik... wzmacniacz BOSE nie ma również żadnego układu z mikrofonem , przynajmniej tak mówi eLearn.To co tam jest to pewnie pozostałość po układzie głośnomówiącym jakiegoś telefonu...
20km/h bez przyspieszania i 2 bieg a radio zgłaśnia do ok 40 stopnia regulacji chyba nie mia związku z przyspieszaniem ?
Kolego Omen..miałeś racje , nie mam a chciałbym mieć GT więc nie znam w całości niuansów instalacji tego auta , ale poszukałem na forum i znalazłem taki temat
http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...so_alfa-5.html
w którym koledzy piszą o tym tajemniczym głośniczku w GT.Jest to fabryczna instalacja podłączona do connecta tylko w niektórych wersjach GT działająca na tej samej zasadzie co podawany sygnał gala.Zauważ że przyznałem się do błędu.Dziś sam kombinowałem ze swoim mikrofonem gdyż dogrywałem do książki nowe numery telefonów.Sygnał przy odsłuchu był zniekształcony. Po podpięciu się voltomierzem na styku wejścia mikrofonu jest jakieś 8V..czyli / bo nie mam oryginalnego mikrofonu / można podpiąć mikrofonik pojemnościowy z ukł wzmacniacza.Zauważyłem że dzwoniąc na komórkę mam kompresję czyli nie ma przesterowań w przypadku głośnego sygnału / krzyku / ale w przypadku nagrywania komunikatów kompresji nie ma ...muszę mówić ciszej aby wszystko było czytelne.Wracając do tematu...mikrofon do rozmów jest w lampce oświetlenia i od tego należy rozpocząć..przy podpięciu voltomierza na wtyczkę powinno być ok. 8v napięcia.Jak to się zgadza a jeszcze nic nie słychać to wiadomo co należy wymienić
Ostatnio edytowane przez andrzejm36 ; 01-03-2012 o 12:42
Wyjąłem górną lampę, dostałem się do środka wyłamując przy tym tylko jeden z 16 chyba zatrzasków, co uważam za sukces. A w środku kolejne dno bez dojścia do mikrofonu. Wygląda na to, że muszę chyba dostać się do niego zdejmując po prostu te zewnętrzną obudowę lampy. Boję się, że wszystko popęka bo ani drgnie![]()