tak z ciekawości ile zapłaciłeś?![]()
tak z ciekawości ile zapłaciłeś?![]()
chińczyki mozna dostać za circa 35-50 zeta ..... jak z trwałością trudno powiedziec...
Były: AR 164 2.0V6 TB 1995, AR 164 Q4 1994...... jest BMW E38
Witam,
Otoz w temacie pojawil sie nowy watek. Przyczyna to prawdopodobnie uszczelka pod glowica.
Zauwazylem ze potrafi dymic na bialo, brak (doslownie) plynu chodniczego w z biorniku, dziwnie lekko wyzsza temperatura na wskazniku. Dolalem plynu i zaczelo cieplo dmuchac... Niestey zaraz jakis dziwny dym (to chyba olej wyciekajacy i spadajacy na kolektory wydechowy). Po przejechaniu kilku kilometrow zatrzymalem sie i sprawdzilem zbiornik plynu chlodniczego ponownie - pusto.. Dolalem, samochod odstawilem, sprawdze jutro. Tak czy inaczej juz jestem umowiony na wizyte w warsztacie na piatek.
Pozdrawiam.
uszczelka pokrywy zaworow:/
ProMoto-Expert Sklep z częściami do aut 502709007 zapraszam
http://www.forum.alfaholicy.org/pozo...naukowego.html
Sprzedam AR 33, 1.7 92 MKIII kontakt priv
Witam,
I wlaśnie okazało się że to cieknąca nagrzewnica. Niestety jest problem z kupnem nowej, tę co kupiłem - nie pasuje, eh... odechciewa sięNajpierw sprawdź nagrzewnicę. Możliwe, że to właśnie nią ucieka płyn.. Nowych nie ma, będzie robiona jakaś sztukateria bez gwarancji jak długo wytrzyma itp.
Jeśli ktoś wie gdzie kupić albo ma na sprzedaż - najlepiej nową - nie się odezwie.![]()
Pozdrawiam serdecznie.
Jak nie pasuje? Z tego co widze w katalogu Valeo wszystkie modele 164 maja takie same....?
Były: AR 164 2.0V6 TB 1995, AR 164 Q4 1994...... jest BMW E38
Na Allegro zawsze są nowe nagrzewnice.Jeśli ktoś wie gdzie kupić albo ma na sprzedaż - najlepiej nową - nie się odezwie.
http://allegro.pl/listing.php/search...wnica+alfa+164
Właśnie jedną z takich kupiłem, a to że nie pasuje to sam jestem ciekaw, zawiozłem auto do mechanika razem z nagrzewnicą i on twierdzi że nie pasuje... Nie byłem na miejscu i nie widziałem, ponoć te z Valeo itd. tez (wg. niego ) nie pasują. Dziwne z drugiej strony nie widzę powodu mu nie wierzyć. Zobaczymy.Na Allegro zawsze są nowe nagrzewnice.
Pozdrawiam.