Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Temat: [Brerra] kilka pytań

Użytkownik Znawca Avatar pafka
    Mieszka w
    Jaworzyna Śląska
    Auto
    Alfa GT

Domyślnie

Cytat Napisał dentysta1 Zobacz post
    Jak wyciszenie przy wyższych prędkościach, czy nie świszczą uszczelki przy drzwiach?
    Jeżeli są dobrze założone, to nie świszczą, ale jakiś tam szum słychać.

czy bagażnik otwiera się tylko przyciskiem ukrytym w podłokietniku czy także można go że tak powiem otworzyć z zewnątrz nie wsiadając do samochodu ?
    przed liftem: bagażnik można otworzyć od środka i kluczykiem
    po lifcie: kluczykiem i poprzez naciśnięcie loga na klapie bagażnika.

dentysta1
    Gość

Domyślnie

[QUOTE=YonasH;812728]Brera nie ma ramek. Wzmożony szum jest. Świstem bym tego jeszcze nie nazywał.

---------- Post added at 11:27 ---------- Previous post was at 11:24 ----------

Hmmm, co masz na myśli przez wzmożony szum? Jak byś ocenił wyciszenie albo jego brak przy prędkości 170 km/h? Czy wtedy jest w kabinie komfortowo i przyjemnie podróżuje się na długiej trasie? Czy po przejechaniu 100km z taką prędkością marzysz już tylko o odpoczynku? Jest to dla mnie bardzo ważne bo jak wcześniej napominałem często podróżuję w trasie.

Użytkownik Romeo Avatar YonasH
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    Brerrrrra V6

Domyślnie

Hmmm, co masz na myśli przez wzmożony szum? Jak byś ocenił wyciszenie albo jego brak przy prędkości 170 km/h? Czy wtedy jest w kabinie komfortowo i przyjemnie podróżuje się na długiej trasie? Czy po przejechaniu 100km z taką prędkością marzysz już tylko o odpoczynku? Jest to dla mnie bardzo ważne bo jak wcześniej napominałem często podróżuję w trasie.
    Nie przejechałem jeszcze 100km z taką prędkością Zazwyczaj na autostradzie jadę 140-150km/h. Wtedy jest bardzo miło. Ja mam jednak V6. To inne prędkości obrotowe i doznania dźwiękowe.
    Przez wzmożony szum rozumiem to, że nie jest to bezwzględna cisza. Nie ma to jednak nic wspólnego z klasycznym świstem nieszczelnej uszczelki.

...brzmienie V6 - bezcenne!

dentysta1
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał YonasH Zobacz post
    Nie przejechałem jeszcze 100km z taką prędkością Zazwyczaj na autostradzie jadę 140-150km/h. Wtedy jest bardzo miło. Ja mam jednak V6. To inne prędkości obrotowe i doznania dźwiękowe.
    Przez wzmożony szum rozumiem to, że nie jest to bezwzględna cisza. Nie ma to jednak nic wspólnego z klasycznym świstem nieszczelnej uszczelki.
    To super, myślę że 2.4 przy takiej prędkości nie jest dużo głośniejszy, raczej słyszalny jest szum opon i powietrza wokół samochodu, w piątek jadę obejrzeć jedną Brerre, a jak z zawieszeniem, nie dobija na naszych drogach ?

Użytkownik Maniak resoraków Avatar daleth
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Giulia

Domyślnie

Kilka razy mi się udało przytrzeć przód przy wjeździe na parking oraz osłonę silnika (pewno) raz w koleinach. Tak to jest ok w miarę. Trzeba tylko bardziej uważać, bo jak wpadniesz w dużą dziurę (o co nie trudno po zimie) nie ma zmiłuj... A widuję takowe co mają więcej miejsca niż Brera na tylnym siedzeniu

Użytkownik Znawca Avatar pafka
    Mieszka w
    Jaworzyna Śląska
    Auto
    Alfa GT

Domyślnie

a jak z zawieszeniem, nie dobija na naszych drogach ?
    Nie jest źle, choć niektóre drogi ja osobiście omijam, hehe. Ja w każdym razie Brerą przez 2 lata chyba jeszcze nie wjechałem na krawężnik, a jedyne co systematycznie mi się zdarza, to przytarcie osłoną silnika na koleinach.