Ja tam sie nie upieram i wcale nie popieram/zaprzeczam tej teorii. Ot tak napisalem, co mi powiedzial facet zajmujacy sie oponami. 8)Napisał SG0240
Ja tam sie nie upieram i wcale nie popieram/zaprzeczam tej teorii. Ot tak napisalem, co mi powiedzial facet zajmujacy sie oponami. 8)Napisał SG0240
a orientuje sie ktos od kiedy są produkowane opony o asymetrycznym biezniku?? jezdze obecnie po raz pierwszy na takich oponach (przedtem zawsze były jodełki/kierunki) i wydaje mi sie ze jest to super wynalazek..
ja moge napisac tylko tyle ze znam nowe samochody ktore nie równo zuzywają opony.. przykładem np moze byc nowy passat ktory z fabrycznymi oponami w nierówny sposob zdziera opony co by sie wydawało ze jest to nie mozliwe a sam na oczy widziałem..
Jeśli chodzi o opony FULDA, to dla mnie jest to największa porażka oponiarska, po pierwsze dla tego, że nie trzymają rozmiaru! (w głowie się nie mieści, ale to prawda), a poza tym model, na którym jeździłem był bardzo głośny...Napisał ap2
Pozdrawiam.
- Rafał
Spotkałem się wczoraj z Prezesem naszego klubu - Rafałem oglądał te moje nieszczęsne opony i powiedział że jest to wina opon, oczywiście są to Fuldy, a to że są głośne to już nie będę wspominał.Napisał alces1
Teraz będę musiał dorwać gdzieś inne opony pojeździć na nich i jak będzie działo się to samo to zacznę wymieniać amorki
Dzięki koledzy za wszystkie rady...
Co powiecie o Firestone http://www.opony.com/opony/49391_firestone_tz200.html
Teraz mam Michelin Energy (ten model jest zaleceny w książce obsługi), które należą do jednych z najlepszych i są przedewszystkim bardzo ciche. Ale są juz stare.
Czy będę rozczarowany jak zmienię na Firestone.
Czyli w pewnym sensie potwierdza się moja opinia.Napisał Pitus25
Nigdy nie jeździłem na Firestone, ja jednak upodobałem sobie opony Continental. Natomiast wyjątkowo dobrze spisują się też opony Nokian, notują wyjątkowo długie przebiegi i mimo, że moje są już na granicy zużycia, to wciąż zachowują dobre właściwości nawet podczas deszczu!Napisał tomkap
Pozdrawiam.
- Rafał
Mój znajomy jeździ na Firestone i nie narzeka,nie buczą przy większych prędkościach,dobrze trzymają się drogi a cena jest w sam raz nie jeździ on zbyt wolno więc są wg mnie godne polecenia,ale reszta należy do Ciebie.... Ja osobiście w 166 mam Pirelli P7 i jestem z nich bardzo zadowolony w 147 michelin energy i też są świetne nic nie buczy i na suchej jak i mokrej powierzchni dobrze trzymają się drogi![]()
ale kup asymetryczneNapisał Pitus25
![]()
Koledzy poprawcie się jeżeli się mylę, ale wiem że Alfa seryjnie zakładała Goodyeary F1 a one chyba są kierunkowe.
Ja mam teraz Toyo T1R, na początku byłem lekko rozczarowany, ale po dotarciu są naprawdę dobre, szczególnie w deszczu.
Pozdro!
Mi tez swego czasu wyzabkowala opona
Bridgestone ER30 195/65 r15
Te opony to tragedia Kupilem je wraz z samochodem Podczas powrotu nowym nabytkiem do domu myslalem ze zatarlo mi sie lozysko Huk poprostu nie do wytrzymania Po wywazeniu kol i przelozeniu przod / tyl problem ucichlwiec przyjalem to za dobra monete Niestety gdy po tej zimie znow przelozylem oponki na letnie i zamienilem przod tyl wycie powrocilo i to ze zdwojona sila Glosnosc toczenia byla niesamowita a do tego cale auto wpadalo w wibracje Pojechalem do gumiarza felgi ponownie wywazono niestety nic to nie pomoglo Po dokladniejszych ogledzinach okazalo sie ze opony sa pozabkowane a w szczegolnosci jedna Oponiaz przelozyl ja na feldze tak ze zabki sa po stronie zewnetrznej i troszke sie uspokoilo ale dalej nie mozna tego nazwac cisza
Dodam ze amory i zawiecha w stanie bdb P
Zimowiki ( jakies Debice kierunkowe ) nie zabkuja