Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 25

Temat: Schodkowanie tylnich opon

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Oswiecim
    Auto
    BMW

Domyślnie

Cytat Napisał SG0240
    Nie wiem, kto robił takie badania, ale uważam że to zwykła bzdura
    Ja tam sie nie upieram i wcale nie popieram/zaprzeczam tej teorii. Ot tak napisalem, co mi powiedzial facet zajmujacy sie oponami. 8)

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Auto
    166 JTD

Domyślnie

a orientuje sie ktos od kiedy są produkowane opony o asymetrycznym biezniku?? jezdze obecnie po raz pierwszy na takich oponach (przedtem zawsze były jodełki/kierunki) i wydaje mi sie ze jest to super wynalazek..

ja moge napisac tylko tyle ze znam nowe samochody ktore nie równo zuzywają opony.. przykładem np moze byc nowy passat ktory z fabrycznymi oponami w nierówny sposob zdziera opony co by sie wydawało ze jest to nie mozliwe a sam na oczy widziałem..

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar alces1
    Mieszka w
    Żegocina
    Auto
    AR 159 JTDm Ti, AR Giulietta Sport, AR Spider 3.0 V6

Domyślnie

Cytat Napisał ap2
    Fuldy byly niezalecane do jednej z wymienionych na liscie marek (moze nawet Skody), niezaleznie od modelu opony.
    Jeśli chodzi o opony FULDA, to dla mnie jest to największa porażka oponiarska, po pierwsze dla tego, że nie trzymają rozmiaru! (w głowie się nie mieści, ale to prawda), a poza tym model, na którym jeździłem był bardzo głośny...
    Pozdrawiam.
    - Rafał

Sprzedam naklejki: koniczynki QV 3D
    http://www.forum.alfaholicy.org/pozo..._dostepne.html

Pitus25
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał alces1
    Cytat Napisał ap2
    Fuldy byly niezalecane do jednej z wymienionych na liscie marek (moze nawet Skody), niezaleznie od modelu opony.
    Jeśli chodzi o opony FULDA, to dla mnie jest to największa porażka oponiarska, po pierwsze dla tego, że nie trzymają rozmiaru! (w głowie się nie mieści, ale to prawda), a poza tym model, na którym jeździłem był bardzo głośny...
    Pozdrawiam.
    - Rafał
    Spotkałem się wczoraj z Prezesem naszego klubu - Rafałem oglądał te moje nieszczęsne opony i powiedział że jest to wina opon, oczywiście są to Fuldy, a to że są głośne to już nie będę wspominał.
    Teraz będę musiał dorwać gdzieś inne opony pojeździć na nich i jak będzie działo się to samo to zacznę wymieniać amorki

Dzięki koledzy za wszystkie rady...

tomkap
    Gość

Domyślnie

Co powiecie o Firestone http://www.opony.com/opony/49391_firestone_tz200.html
    Teraz mam Michelin Energy (ten model jest zaleceny w książce obsługi), które należą do jednych z najlepszych i są przedewszystkim bardzo ciche. Ale są juz stare.
    Czy będę rozczarowany jak zmienię na Firestone.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar alces1
    Mieszka w
    Żegocina
    Auto
    AR 159 JTDm Ti, AR Giulietta Sport, AR Spider 3.0 V6

Domyślnie

Cytat Napisał Pitus25
    jest to wina opon, oczywiście są to Fuldy, a to że są głośne to już nie będę wspominał.
    Czyli w pewnym sensie potwierdza się moja opinia.
    Cytat Napisał tomkap
    o powiecie o Firestone http://www.opony.com/opon...tone_tz200.html
    Teraz mam Michelin Energy (ten model jest zaleceny w książce obsługi), które należą do jednych z najlepszych i są przedewszystkim bardzo ciche. Ale są juz stare.
    Czy będę rozczarowany jak zmienię na Firestone.
    Nigdy nie jeździłem na Firestone, ja jednak upodobałem sobie opony Continental. Natomiast wyjątkowo dobrze spisują się też opony Nokian, notują wyjątkowo długie przebiegi i mimo, że moje są już na granicy zużycia, to wciąż zachowują dobre właściwości nawet podczas deszczu!
    Pozdrawiam.
    - Rafał

Sprzedam naklejki: koniczynki QV 3D
    http://www.forum.alfaholicy.org/pozo..._dostepne.html

Użytkownik Alfa i Omega Avatar alfaholik-Bioły
    Mieszka w
    Nowy Sącz
    Auto
    147 1.9JTD, Lybra 1.9JTD, Delta 1.6JTDm

Domyślnie

Mój znajomy jeździ na Firestone i nie narzeka,nie buczą przy większych prędkościach,dobrze trzymają się drogi a cena jest w sam raz nie jeździ on zbyt wolno więc są wg mnie godne polecenia,ale reszta należy do Ciebie.... Ja osobiście w 166 mam Pirelli P7 i jestem z nich bardzo zadowolony w 147 michelin energy i też są świetne nic nie buczy i na suchej jak i mokrej powierzchni dobrze trzymają się drogi

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Auto
    166 JTD

Domyślnie

Cytat Napisał Pitus25

Spotkałem się wczoraj z Prezesem naszego klubu - Rafałem oglądał te moje nieszczęsne opony i powiedział że jest to wina opon, oczywiście są to Fuldy, a to że są głośne to już nie będę wspominał.
    Teraz będę musiał dorwać gdzieś inne opony pojeździć na nich i jak będzie działo się to samo to zacznę wymieniać amorki

Dzięki koledzy za wszystkie rady...
    ale kup asymetryczne

mojax
    Gość

Domyślnie

Koledzy poprawcie się jeżeli się mylę, ale wiem że Alfa seryjnie zakładała Goodyeary F1 a one chyba są kierunkowe.
    Ja mam teraz Toyo T1R, na początku byłem lekko rozczarowany, ale po dotarciu są naprawdę dobre, szczególnie w deszczu.
    Pozdro!

Użytkownik Znawca Avatar Szef
    Mieszka w
    Olsztyn
    Auto
    Alfa Romeo 156 1.8 TS 140 KM 2002r

Domyślnie

Mi tez swego czasu wyzabkowala opona

Bridgestone ER30 195/65 r15

Te opony to tragedia Kupilem je wraz z samochodem Podczas powrotu nowym nabytkiem do domu myslalem ze zatarlo mi sie lozysko Huk poprostu nie do wytrzymania Po wywazeniu kol i przelozeniu przod / tyl problem ucichl wiec przyjalem to za dobra monete Niestety gdy po tej zimie znow przelozylem oponki na letnie i zamienilem przod tyl wycie powrocilo i to ze zdwojona sila Glosnosc toczenia byla niesamowita a do tego cale auto wpadalo w wibracje Pojechalem do gumiarza felgi ponownie wywazono niestety nic to nie pomoglo Po dokladniejszych ogledzinach okazalo sie ze opony sa pozabkowane a w szczegolnosci jedna Oponiaz przelozyl ja na feldze tak ze zabki sa po stronie zewnetrznej i troszke sie uspokoilo ale dalej nie mozna tego nazwac cisza Dodam ze amory i zawiecha w stanie bdb P

Zimowiki ( jakies Debice kierunkowe ) nie zabkuja
    Alfa Romeo 156 1.8 16v T.S. V6 pipe DISTINCTIVE ECU ME 7.3.1 EOBD
    www.alfaromeo.mazury.pl