Tak ja dłubałem się z naprawą ze 4 godziny. Końcowo i tak działała tylko trochę lepiej jak poprzednio, aż zobaczyłem na alledrogo ile kosztują uniwersalne (wyglądające dokładnie tak samo jak moja). Nie ma sensu chyba dłubanina
Tak ja dłubałem się z naprawą ze 4 godziny. Końcowo i tak działała tylko trochę lepiej jak poprzednio, aż zobaczyłem na alledrogo ile kosztują uniwersalne (wyglądające dokładnie tak samo jak moja). Nie ma sensu chyba dłubanina
odświeżę trochę temat ,w związku z tym ,że antenę miałem nie oryginalną i ręcznie wysuwaną zamontowałem dziś elektryczną uniwersalna ,przewody były wszystkie na miejscu ,montaż bez problemowy antena działa elegancko się chowa i wysuwa.Pytanie mam co do konta ustawienia anteny w oryginale ,antena była już zmieniana ,ale wydaje mi sie ,że guma ''tulejka '' która trzyma antenę w otworze została oryginalna,tylko cały środek ''bat'' ktoś wymienił.I tą że gumkę zostawiłem montując w niej antenę.Czy wysunięta oryginalna antena jest idealnie w pionie ? patrząc z tyłu auta czy lekko pochylona jest w lewo ? bo nie mam porównania... koniec![]()
Ja mam elektryczną ale nawet nie wiem. Wydaje mi się, że jest minimalnie pochylona w lewo, ale to też zależy jak kto zamontuje, możliwe są minimalne zmiany.
A przy okazji - po wymianie swojej na uniwersalną elektryczną wszystko było ok, nawet nie wiedziałem, że jest tyle radiostacji. Po pół roku nawet nie odbiera mi miejscowego radia albo szumi cały czas na owym kanale. Możliwe, że antena "umarła"? Jest to możliwe? Bo pracuje normalnie, poza tym, że jest głośniejsza po zimie.
24.05.2013-05.05.2015 Alfa Romeo Gtv 2.0 Twin Spark
09.05.2015-20.09.2016 Alfa Romeo GT 2.0 JTS
21.09.2016- Alfa Romeo 156 SW '02 2.4 @ 180PS+
13.04.2021 - Alfa Romeo Giulietta Sportiva 2.0 jtdm 150@208PS
u mnie odbiera bardzo ładnie ,jak ktoś ma oryginalna niech powie jak to z tyłu wygląda jest idealnie w pionie czy jak? bo u mnie lekko przechylona w lewo patrząc z tyłu.
posprawdzaj przewody może coś nie styka przy radiu ,lub przy antenie u mnie np nie dokręcony był dobrze przewód antenowy przy tej antenie,,,
Ostatnio edytowane przez maras37 ; 05-04-2014 o 18:02
Przez gumkę kulka dobrze na ludwiku przechodzi po przyłożeniu trochę siły (wymieniałem samą gumkęGdybyś popsuł swoją oryginalną gumkę kupiłem na Ebay we Włoszech za 60zł :/
z montażem było wszystko ok...tą kulkę musiałem wyjąć nie uszkodziła się,pytałem tylko jak patrząc z tyłu auta antena u was wygląda tzn.czy jest idealnie w pionie czy lekko przechylona w lewo,,bo na tym prowadzeniu a wydaje mi się być ori..lekko u mnie się chyli w lewo,,,,więcej z ciekawości pytam,bo mnie to nie przeszkadza,czasem diabeł tkwi w szczegółach....
![]()
Nie zwróciłem na to uwagi a to znaczy że jest prosto
Wysłane z HTC One
to zobacz potem jak masz ....jak by co zmienię tulejkę na którąś co była w komplecie z anteną..to się wyprostuje![]()