Nie było łatwo dostać się do środka lamp. Mozna je podgrzać w piekarniku, ja robiłem tak kiedyć w 147. Z tymi też tak się robi trochę podgrzewa a następnie odrywa tyl od klosza. Od góry idzie łatwo
gorzej jest ze spodem lampy. Tam trochę trzeba ją popsuć i użyc noża. Ale pożniej wszystko da się złożyć![]()
a nie myslales zeby ten czarny plastik w motylku tez polakierowac na czarno? bardzo fajny efekt tych lamp.
jesli trzeba odrywac i podgrzewac (ryzyko deformacji) to lipa. Mysle ze technika ktora wypracował Yonash z mini szlifierka zdaje lepiej egzamin, bo raz nie ma sladu, dwa nie ma ryzyka ze przypieczemy reflektor
Oczywiscie wczesniej były tez testy z podgrzewaniem i rozklejaniem tyłu i srednio to wyglada, z racji mocnego kleju.
A tak poza tym efekt ciekawyGratuluje pioneerskiego pomysłu !
Choc mysle, ze fajnie to wyglada jak ktos nie planuje montowac w przyszłości ringow SMD do takiego reflektora, wtedy ringi za bardzo rzucaly by sie w oczy, a tak bedą prawie niewidoczne i wygladaja jak fabr.
Czyli lakierowaine na czarno nalezy rozpatrywac imo jako alternatywe do przerobki Yonasha.\
PS. Moglbys pojsc jeszcze dalej i polakierowac na czarno grill...![]()
Ostatnio edytowane przez szewi ; 26-03-2012 o 13:32
Odrywał mój kuzyn. Tym razem nie były nagrzewane tylko rozrywane w taki sposób, że tylną część od klosza trzeba było naciągać aż pojawiał się dostęp do kleju a następnie
połaczenie tych dwóch elementów przecinane. Spód lamp troszke ucierpiał bo jest tam takaplastikowa zakładka nachodząca na klosze. Ale po całej operacji naprawił ją. Dał radę to zrobić bez podgrzewania - brak piecyka w warsztacie.
Ja osobiście kiedyś podgrzewałem lampy w 147. Nastawiałem piecyk na 150st.C i wkladałem na blasze. Pomiedzy blachę a lampe kładłem papier do pieczenia tak na wszelki wypadek. A czas jaki był potrzebny to tak na oko. Co minutę wyjmowałem i sprawdzałem czy jest wystarczająco elastyczny klej aby się "poddał".
---------- Post added at 21:19 ---------- Previous post was at 21:11 ----------
Pomyślę nad tym grillemNa razie musze jeszcze polakierować halogeny bo wyglądają jak od innego auta, hehe.
A ringów nie zamierzam montować aby nie upodabniać się do BMW
Po złożeniu całych lamp nie ma żadnej deformacji więc jak ktoś chce się pobawić to polecam, bo efekt na żywo jeszcze lepszy. Kumpla już przekonałem jak zobaczył u mnie![]()
Ostatnio edytowane przez szewi ; 27-03-2012 o 09:25