Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 27

Temat: Lampy przód w nowym wydaniu

Użytkownik Maniak resoraków Avatar radzik2908
    Mieszka w
    Siemiatycze, Podlaskie
    Auto
    159

Domyślnie

Cytat Napisał ryki67 Zobacz post
    Witam
    o co chodzi z tym motylkiem?
    A o to:
    Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	motylek black.jpg
Wyświetleń:	151
Rozmiar:	19.5 KB
ID:	50895Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	motylek chrom.jpg
Wyświetleń:	209
Rozmiar:	28.9 KB
ID:	50896

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar deltahfmk
    Mieszka w
    Pabianice
    Auto
    Alfa Romeo 156 GTA

Domyślnie

Cytat Napisał sickboy Zobacz post
    No nawet nieźle to wygląda, ale koniecznie daj jakieś foty z przodu pod innym kątem. Putaie czy nie pogorszyły się parametry świetlne po takiej przeróbce?
    Ciekawe jaki sposób na rozklejenie reflektorów znalazł Twój "magik" bo YonasH w temacie o ringach długo się męczył z rozklejaniem aż w końcu skapitulował i rozcinał kolsze aby dostać się do środka. Jeżeli rzeczywiście da się je nieniszcząco rozkleić to jest to dobry temat dla YonasHa.

PS. Motylek z brery jak najbardziej na +, też taki mam
    Nie było łatwo dostać się do środka lamp. Mozna je podgrzać w piekarniku, ja robiłem tak kiedyć w 147. Z tymi też tak się robi trochę podgrzewa a następnie odrywa tyl od klosza. Od góry idzie łatwo
    gorzej jest ze spodem lampy. Tam trochę trzeba ją popsuć i użyc noża. Ale pożniej wszystko da się złożyć

Użytkownik Pirat drogowy Avatar Lcs
    Auto
    Alfa Romeo 145 1.6TS; Alfa Romeo 159 2.2 jts

Domyślnie

a nie myslales zeby ten czarny plastik w motylku tez polakierowac na czarno? bardzo fajny efekt tych lamp.

Mieszka w
    Pabianice
    Auto
    Alfa Romeo 156 GTA

Domyślnie

Cytat Napisał Lcs Zobacz post
    a nie myslales zeby ten czarny plastik w motylku tez polakierowac na czarno? bardzo fajny efekt tych lamp.
    Plastiku w motylku nie lakierowałem bo wolę aby był matowy. Wtedy bardziej wyróznia się chromowana ramka.
    Ostatnio edytowane przez deltahfmk ; 25-03-2012 o 21:48

Użytkownik Alfa i Omega Avatar ryki67
    Mieszka w
    Spod Wawy
    Auto
    159 2.4 JTDM 210KM

Domyślnie

Cytat Napisał deltahfmk Zobacz post
    Nie było łatwo dostać się do środka lamp. Mozna je podgrzać w piekarniku, ja robiłem tak kiedyć w 147. Z tymi też tak się robi trochę podgrzewa a następnie odrywa tyl od klosza. Od góry idzie łatwo
    gorzej jest ze spodem lampy. Tam trochę trzeba ją popsuć i użyc noża. Ale pożniej wszystko da się złożyć
    Witam
    słuchaj a czy Ty odrywałes te klosze czy Twój majster???
    bo jeżeli Ty to napisz jak długo się je nagrzewa, do jakiej temp. tak aby nie uszkodzić? i jakimi narzędziami się odrywa
    pozdrawiam

Użytkownik Znawca Avatar szewi
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa

Domyślnie

jesli trzeba odrywac i podgrzewac (ryzyko deformacji) to lipa. Mysle ze technika ktora wypracował Yonash z mini szlifierka zdaje lepiej egzamin, bo raz nie ma sladu, dwa nie ma ryzyka ze przypieczemy reflektor

Oczywiscie wczesniej były tez testy z podgrzewaniem i rozklejaniem tyłu i srednio to wyglada, z racji mocnego kleju.

A tak poza tym efekt ciekawy Gratuluje pioneerskiego pomysłu !
    Choc mysle, ze fajnie to wyglada jak ktos nie planuje montowac w przyszłości ringow SMD do takiego reflektora, wtedy ringi za bardzo rzucaly by sie w oczy, a tak bedą prawie niewidoczne i wygladaja jak fabr.
    Czyli lakierowaine na czarno nalezy rozpatrywac imo jako alternatywe do przerobki Yonasha.\

PS. Moglbys pojsc jeszcze dalej i polakierowac na czarno grill...
    Ostatnio edytowane przez szewi ; 26-03-2012 o 13:32

Mieszka w
    Pabianice
    Auto
    Alfa Romeo 156 GTA

Domyślnie

Witam
    słuchaj a czy Ty odrywałes te klosze czy Twój majster???
    bo jeżeli Ty to napisz jak długo się je nagrzewa, do jakiej temp. tak aby nie uszkodzić? i jakimi narzędziami się odrywa
    pozdrawiam
    Odrywał mój kuzyn. Tym razem nie były nagrzewane tylko rozrywane w taki sposób, że tylną część od klosza trzeba było naciągać aż pojawiał się dostęp do kleju a następnie
    połaczenie tych dwóch elementów przecinane. Spód lamp troszke ucierpiał bo jest tam takaplastikowa zakładka nachodząca na klosze. Ale po całej operacji naprawił ją. Dał radę to zrobić bez podgrzewania - brak piecyka w warsztacie .
    Ja osobiście kiedyś podgrzewałem lampy w 147. Nastawiałem piecyk na 150st.C i wkladałem na blasze. Pomiedzy blachę a lampe kładłem papier do pieczenia tak na wszelki wypadek. A czas jaki był potrzebny to tak na oko. Co minutę wyjmowałem i sprawdzałem czy jest wystarczająco elastyczny klej aby się "poddał".

---------- Post added at 21:19 ---------- Previous post was at 21:11 ----------

Cytat Napisał szewi Zobacz post
    jesli trzeba odrywac i podgrzewac (ryzyko deformacji) to lipa. Mysle ze technika ktora wypracował Yonash z mini szlifierka zdaje lepiej egzamin, bo raz nie ma sladu, dwa nie ma ryzyka ze przypieczemy reflektor

Oczywiscie wczesniej były tez testy z podgrzewaniem i rozklejaniem tyłu i srednio to wyglada, z racji mocnego kleju.

A tak poza tym efekt ciekawy Gratuluje pioneerskiego pomysłu !
    Choc mysle, ze fajnie to wyglada jak ktos nie planuje montowac w przyszłości ringow SMD do takiego reflektora, wtedy ringi za bardzo rzucaly by sie w oczy, a tak bedą prawie niewidoczne i wygladaja jak fabr.
    Czyli lakierowaine na czarno nalezy rozpatrywac imo jako alternatywe do przerobki Yonasha.\

PS. Moglbys pojsc jeszcze dalej i polakierowac na czarno grill...
    Pomyślę nad tym grillem Na razie musze jeszcze polakierować halogeny bo wyglądają jak od innego auta, hehe.
    A ringów nie zamierzam montować aby nie upodabniać się do BMW
    Po złożeniu całych lamp nie ma żadnej deformacji więc jak ktoś chce się pobawić to polecam, bo efekt na żywo jeszcze lepszy. Kumpla już przekonałem jak zobaczył u mnie

Użytkownik Znawca Avatar szewi
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa

Domyślnie

Po złożeniu całych lamp nie ma żadnej deformacji więc jak ktoś chce się pobawić to polecam, bo efekt na żywo jeszcze lepszy. Kumpla już przekonałem jak zobaczył u mnie
    heheh no nie bardzo upodobniac do BMW bo BMW maja maksymalnie 4 ringi alfa bedzie miala ich 6 zreszta co jak co ale akurat koncepcja ringow sie im udala i fajnie czerpac z udanych pomyslow, nawet jesli pochodzą od konkurencji
    ale twoje rozwiazanie jest tez b ciekawe.
    Ostatnio edytowane przez szewi ; 27-03-2012 o 09:25

Użytkownik Alfa i Omega Avatar ryki67
    Mieszka w
    Spod Wawy
    Auto
    159 2.4 JTDM 210KM

Domyślnie

Pomyślę nad tym grillem Na razie musze jeszcze polakierować halogeny bo wyglądają jak od innego auta, hehe.
    Witam
    prześlij więcej zdjęć z każdej strony a przede wszystkim z przodu wys. rozdzielczości
    pozdrawiam

Mieszka w
    Pabianice
    Auto
    Alfa Romeo 156 GTA

Domyślnie

Witam
    prześlij więcej zdjęć z każdej strony a przede wszystkim z przodu wys. rozdzielczości
    pozdrawiam
    napisz na priv maila to Ci prześlę

---------- Post added at 13:45 ---------- Previous post was at 13:45 ----------

Cytat Napisał szewi Zobacz post
    heheh no nie bardzo upodobniac do BMW bo BMW maja maksymalnie 4 ringi alfa bedzie miala ich 6 zreszta co jak co ale akurat koncepcja ringow sie im udala i fajnie czerpac z udanych pomyslow, nawet jesli pochodzą od konkurencji
    ale twoje rozwiazanie jest tez b ciekawe.
    dzieki