dalem stowke za sztuke i najlepiej parami wymieniac,zeby swiecily rowno jak dlugo nie wiem,podobno rok bez problemow przesmigasz
dalem stowke za sztuke i najlepiej parami wymieniac,zeby swiecily rowno jak dlugo nie wiem,podobno rok bez problemow przesmigasz
Lybra w 2.4 JTD to tak 8~8.2 jak miasto trasa 6.7l nagrzewa się dosyć szybko
fotele z TI to jak dla mnie lipa
ksenony seryjne zawsze będą lepsze od orginałów
z nakładkami progowymi już chyba były tematy na forum
jak kręcisz się tylko po mieśćie to raczej bierz 1.9 większy wybór a mocy 2.4 to prawdopodobnie nie wykorzystasz
Fotele Ti dosc twarde ale jakbym szukal komfortu to kupilbym Libre. W porownaniu ze standardowymi fotelami Alfy, jest duza roznica - oczywiscie jak dla mnie na plus.
Wyslane z 7 Mozart T8698 za pomoca Board Express
Lybra odpada
Widzę, że raczej fotele z Ti w większości furory nie wzbudzają.
Xenony są fajne i świecą ładniej ale droższe są w utrzymaniu.
W Xenonach masz przetwornicę, żarnik, spryskiwacze i jeszcze układ samopoziomowania. W normalnych lampach masz tylko żarówkę
Sama przetwornica dość droga. Żarnik około 100zł sztuka.
Xenony z biegiem czasu świecą coraz słabiej, ot taka specyfika tego.
Poza tym w alfia masz Xenon tylko na światła mijania. Pozostałe (Drogowe i postojowe są normalne) Postojowe mają tendencję do szybkiego psucia.
Dostęp do świateł jest tragiczny. By dostać się do przetwornicy to trzeba praktycznie zdjąć zderzak.
Warto?
Warto jak jeździsz w nocy inaczej szkoda dopłacać (chyba, że masz w komplecie).
Co do spalania to mi 2,4 175KM w Krakowie pali koło 9l na trasie można zejść nawet w okolice 6. Średnio mi wychodzi średnio 7,5 (realne z pod dystrybutora bo komputer sporo przekłamuje)
Jak ma być ekonomicznie to bierz 1.9
Jak nie żal ci większego spalania średnio o 2l/100 to bierz 2,4.
Najlepiej to się przejedź oboma![]()
czy pisząc fotele Lybra macie na mysli fotele z Lancii, Podejdą?
czy podejda to nie wiem, ale Libra to inne materialy ,przeważnie alkantara , a co z boczkami