mam czujnik deszczu ale w innym aucie i jest to fajna rzecz, tak dlugo jak długo wycieraczki ne rozmazują zamiast wycierać,
co do zmiany szyby, czujnik jest raczej przekladany i jeżeli fachowiec zrobi to niedokładnie jest nieciekawie,
zobacz czy przylega on dokładnie do szyby na całej swojej-jego powierzchni, nie może być tam żadnych pęcherzyków powietrza,
jeżeli coś nie tak trzeba go wyjąć i jeszcze raz wmontować,
podjedź do punktu wymiany szyb ale takiego lepszego za poprawkę zapłacisz może 10 zeta
Żeby czujnik dobrze działał to potrzebne są bardzo dobrze zbierające wycieraczki i dobrze dobrane na długość a niestety w 147 przed liftem bardzo dobrze zbierają jedynie oryginalne wycieraczki.
A gdzie te oryginalne wycieraczki kupujecie? Są gdzieś dostępne online w rozsądnej cenie?
użytkownik tanifiat na allegro ma oryginalne wycieraczki w swojej ofercie. Cena ok. 80 zł.
Ostatnio edytowane przez areyoufine ; 03-04-2012 o 18:19
ja kupilem BOSH ECO zwykle i ostatnio po dwoch miesiacah potrafia tez podskakiwac i sie wykrzywiac jakos dziwnie.. Czesciej chodza dobrze, ale czasami jakby nie przylegaly cale do szyby i jest to denerwujace.. rzadko ale denerwuje
Ostatnio edytowane przez ksiazelasic ; 02-04-2012 o 22:18
Ja u siebie problem rozwiązałem częściowo zmieniając kąt natarcia przez przygięcie ramion wycieraczek. Teraz nie hałasują i nie podskakują jedynie lewa wycieraczka zostawia na środku plamę, którą dopiero zbiera jak wraca. Nie miałem jeszcze okazji jedynie sprawdzić jak będą się teraz zachowywać przy prędkościach 130+km/h. Muszę się wybrać na obwodnicę
Dzięki za wskazówki, następne wycieraczki założę oryginalne dedykowane do 147
edit: Podgiąłem jeszcze to ramię wycieraczki i jest super - ładnie zbiera, cicho i nie podskakuje. Ramię było nieźle powyginane, nie dość że pióro było pod dużym kątem do szyby, to jeszcze wycieraczka była wykrzywiona tak, że na autostradzie słychać było jak uderza górną krawędzią o słupek.
am nadzieję, że teraz także przy dużych prędkościach będzie dobrze i że poprawa nie wystąpiła tylko chwilowo![]()
Ostatnio edytowane przez velandil ; 04-04-2012 o 22:08