jesli nie znajde na allegro kogoś kto sprzedaje cały komplet czyli kierownice , taśmę , i tempomat to sie odezwe napewno do ciebie bo wszystko chce robic naraz bo po co to 2 razy demontowac
jesli nie znajde na allegro kogoś kto sprzedaje cały komplet czyli kierownice , taśmę , i tempomat to sie odezwe napewno do ciebie bo wszystko chce robic naraz bo po co to 2 razy demontowac
Do 156 po lifcie, a kolega zapewne taką ma, ten poradnik nic mu nie daje. Bedzie miał tylko szczątkowy opis, który mu w niczym nie pomoże.
---------- Post added at 19:08 ---------- Previous post was at 19:03 ----------
Na tym temacie powinien sie wzorowac jak chce najprosciej jak sie da podpiąc tempomat, gdyż kolega Andro34 pokazał wszystko na zdjeciach co i jak powinno byc połączone. Reszta to zakup manetki, oraz poprowadzenie 4 przewodów do sterownika silnika, jeżeli przy kierownicy nie bedzie odpowiedniej kostki do podpięcia manetki tempomatu.
Najlepiej sprawdzic sobie posty ww kolegi, a dokładnie na stronie 5 jest już wszystko ładnie opisane, gdzie sie wpiąc.
Reszta to dobre schematy, które w owym temacie również są.
Dobrym narzędziem jest też multimetr, aby sprawdzic przewody w swej manetce tempomatu, a dokładnie który z którym zwiera, aby uniknąc błędy przy podpinaniu, ponieważ spotkałem sie już z manetkami do 156 które miały różne kostki przyłączeniowe, jak i kolory kabli.
---------- Post added at 19:12 ---------- Previous post was at 19:08 ----------
Tempomat jeżeli kupujesz ową manetke z modelu 156 to montujesz do pająka, którego nie wymieniasz. Manetka jest przykręcana na dwie śrubki i w każdym momęcie można ją zdemontowac jak i przykręcic, bez demontażu innych części oprócz dolnej obudowy kierownicy, którą po zamontowniu tempomatu trzeba będzie wymienic na taką z wycięciem na manetke tempomatu, bądz samemu wyciąc otwór, lub kupic fabrycznie nową z wycięciem (ja na taką poluje).
Najlepiej kolego to sobie zakup kierownice multimedialną i odpowiednią do niej taśmą u jednego sprzedawcy. Powinieneś uniknąc pomyłki i zakupu nie odpowiedniej taśmy. Taśma airbag do takiej kierownicy różni sie kostką przyłączeniową (ilością pinów), jest ich wiecej - nie pamiętam ile ale chyba coś ok 10, co powinno widac na zdjęciach taśm.
Ostatnio edytowane przez majster ; 09-04-2012 o 18:15
dziekuje za odpowiedzi , zadałem pytanie na bazarku czy ktoś ma to wszystko , zobaczymy
Hej.
Podpowiedzcie mi co mam zrobic poniewaz jakis czas temu kupilem 156 FL,czlowiek od ktorego kupilem autko wymienil kierownice ma wielofunkcyjna ale niestety przyciski i podswietlanie nie dziala.Dostalem od niego cos takiego:
Sprzedajacy twierdzi ze poprostu nie mial kiedy podlaczyc tej tasmy i dostalem ja w komplecie z autemtylko co mam teraz z tym zrobic,jak to podlaczyc?
Nic, bo ta taśma jest do zwykłej kierownicy, pod multi jest taka http://img13.allegroimg.pl/photos/or.../84/3640628450
Do tego moduł sterowania, okablowanie do radia.
Alfa Romeo 166 V6 3.2 Ti
Alfa Romeo 166 2.4 JTDm 20V
Alfa Romeo 156 SW 2.4 JTDm 20V 228KM 460Nm - wspomnienie