Problem rozwiązany
Jedną wtyczkę od ECU źle wpiąłem, przez co powyginały się miedziane (bardzo delikatne) piny...
Wszystkie są już wyprostowane i działa wszystko jak powinno...
lesio146 komputer nie jest potrzebny do wszystkiego, tylko ułatwia diagnozę. Jak działa wentylator także wiem i to b.dobrze, napisałem tylko że właśnie w tym przypadku dziwi mnie że rusza od razu po zapłonie.
Napisałem też wcześniej "...zaczynał bym od sprawdzenia wszystkich połączeń"
Kłótliwy masz charakter kolego a ja tylko chciałem pomóc.
Kabel + soft za free to żaden wydatek (niewielki). Jak się nie ma laptopa to proponuję skaner obd z livedatą. Podejrzysz lambdy, przepływomierz i inne parametry w czasie rzeczywistym, skasujesz błędy itd. Koszt od ~200zł. Czyli zwraca sie po 2 podłączeniach w warsztacie.
Najważniejsze że po problemie.
Były inne wcześniej. Teraz 159 i 156 oraz 155 do sprzedania.
Dzięki panowie za chwilę poświęcenia nad moim postem...
Temat można zamykać...
ok, to Twoje zdanie, szanuję jak najbardziej. Mi nie raz komputer pomógł i pomagam znajomym dosyć często. Bardzo dużego doświadczenia może i nie mam (choć są tacy co sądzą inaczej) Diagnoza kompem to wstęp do rozwiązanie problemu a nie jego rozwiązanie. W tych czasach jest dostępny dla każdego chętnego to czemu nie korzystać? Wiadomo po wymianie części, podzespołu najbardziej realne to niewpięta, źle wpięta wtyczka, masa itd. Ale jak silnik z dnia na dzień zaczyna mieć humory warto sprawdzić własnoręcznie co tam ecu wypluje. Z mojej strony to chyba wszystko.
Pozdrawiam i szerokości.