Dzięki za inf.kupiłem właśnie 5litrów oliwy więc będzie na zaśdzisiaj wezmę się za wymianę oleju, filtra kabinowego, powietrza, zaciski pomaluje się na ładną czerwień więc zapowiada się ciekawy dzień, widzę że ze świecami jest trochę zabawy i cena nie mała ale po wymianie tych rzeczy będzie się wiedziało na czym się jeździ...
Dokładnie 4,4l oleju. Warto przestudiować w jakiś dłuższy wieczór instrukcję. Jest tam sporo ciekawych informacji.
DRIFT-R's ALFA 147[CENTER]
kurde najprościej sprawdź podkręć motor do 6-7 tysięcy obrotów jak ci zadymi moc to pali ci olej
Olej zmieniony itd., oliwy wlałem równo 4 litry i jest prawie pod maxa więc litr w zapasie.. trochę się obeznałem też w kwestii obsługi.. Zakochałem się w tym samochodziea zawieszenie to perfekcja wykonania aż chce się jeździć tylko szkoda mi go na nasze piękne drogi...
Nadszedł niestety mały problem, silnik stuka jak Diesel ale tylko przy niskich obrotach, głośno stuka i ma mniejszą moc, więc teraz nie chce nią jeździć żeby czegoś więcej nie rozwalić, z tego co wyczytałem to Wariator pada?? czy zestaw naprawczy pomorze?? jest kilka dostępnych na allegro po 20-25zł sprężynka + podkładka, rozrząd mam w bardzo dobrym stanie a z tego co wiem Wariata wymienia się razem z nim? da się coś zrobić żeby nie stukało??
A jaki wlałeś olej, że z znienacka wariator zaczął głośno pracować. Nie powinno się to odbić na mocy w zauważalny sposób. Zwłaszcza tak z dnia na dzień.
DRIFT-R's ALFA 147[CENTER]
Selenie wlałem 10W-40, myślę że to pewnie skutek mojej jazdy z małą ilością oleju za nim zauważyłem że tak jest o czym wcześniej pisałem, zastanawiam się co teraz z tym robić???Z tą mocą to może i przesadzam trochę ale słabsza jest.. Z drugiej zaś strony może ktoś lał inny olej i może dlatego...
Ostatnio edytowane przez AlfaAlfaAlfa ; 21-04-2012 o 12:33
Miałem analogiczną sytuacje w moim aucie. Czy przez jazdę z niskim poziomem oleju może nastąpić to, że teraz silnik będzie go więcej spalał?