Z tego co widziałem to wszystkie maja takie zabezpieczenie te z tylu tez.
Z tego co widziałem to wszystkie maja takie zabezpieczenie te z tylu tez.
jakoś nie bardzo chce mi się wierzyć w to zabezpieczenie. Owszem są felgi z centralnym mocowaniem, ale do tego trzeba mieć specjalne piasty bodajże, a Ty masz przecież normalne śruby (5szt na koło). Natomiast ta podkładka o której mówisz to podkładka blokująca śrubę (żeby się nie odkręciła) którą przymocowana jest piasta.Napisał mOOn
Jeśli możesz, to wrzuć zdjęcia, wówczas będziemy dokładnie wiedzieć o czym jest mowa.
Pozdrawiam.
- Rafał
''Zdjałem zaslepke ze srodka felgi i tam pod nakretka jest duza podkladka i mi sie wydaje ze ona trzyma kolo ale pewien nie jestem''
Tej dużej śruby na środku nie odkręcaj bo ona nie ma nic wspólnego z przykręceniem koła! Ta śruba jest od piasty i nawet jak Ci się ją uda odkręcić bo jest zabiezpieczona i tzreba skakac bo kluczu zeby odkrecic to nic Ci to nie daTak jak powyżej kolega napisał poluzuj śruby i spal gumę i to pomoże nie bój się koła nie odpadną ja też tak kiedyś próbowałem i w końcu pomogło.
Kolego nie ma żadnych zabezpieczeń dodatkowych ,zadnych. To nie TIR.
Uderz pożadnie z kalosza w felge najlepiej bedzie jesli podniesziesz samochód kolo bedzie w powietrzu a Ty z duża siła kopniesz w gorna czesc kola(przejscie felgi w opone) srodkiem stopy jak zmiescisz noge pieta jest lepsza!!!
Instrukcja fachowa musi zejsc. Widocznie koło sie zapiekło są dwie opcje .
1 masz stalowe obrecze dawno nie odkrecane dosała sie woda i wszsytko jest w rdzy
2 opcja masz przyspawane felgi hehehehe![]()
![]()
![]()
a tak poważnie kopnij kilka razy musi zejsc nie przejmuj sie nic sie ne stanie .radze tez wtrysnąć wd40 kilkakrotnie w otwory po srubach i w miejscach gdzie felga dolega do piasty. Pamietaj zeby pozniej dokladnie umyc tarcze.
jak nie da rady trzeeba zstosowac bardziej inwazyjna metode wulkanizator -
albo mlotek i deska
Próbuj sam daj sie przegrysc wodzie 40% i pozniej atakiren buten szarpen!!!!! powodzenia
Mam wrazenie ze felgi zapiekly ci sie na pierscieniu centrujacym Czyli na styku felgi i piasty - ten duzy okragly otwor na srodku felgi - Jesli sie uda to obczysc go papierem sciernym i
wstrzyknij tam troche wd40 niech tak postoi troche a pozniej z buta tak jak koledzy pisali
Ewentualnie sprobuj sciagaczem do lozysk jesli posiadasz na tyle duzy i znajdziesz sposob na jego zahaczenie
I jak udało się? Mi też się tak zapiekły.Pomógł mi młotek i deskai też to były alufelgi, nawet oryginalne Alfy.