Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 46

Temat: Problemy blacharskie

Użytkownik Pirat drogowy
    Auto
    Alfa romeo 159 1.9 Jts

Domyślnie

Odpryski swoją drogą , o nie się nawewt nie czepiam . Ale tu lakier podniosło do góry , jest taki wybrzuszony (sam lakier nie blacha)

Cytat Napisał Bllondas Zobacz post
    odpryski na masce to akurat zadna nowosc , jezdzisz za dupa TIRA to z niego leci i wali po masce
    Dziwne że na klapie bagażnika też tak lekier wybrzuszyło

Użytkownik Rowerzysta Avatar Bllondas
    Mieszka w
    Nierada
    Auto
    ALFA ROMEO 159 2007R 1.9 JTDM 16V 174KM Bez dpf i egr po programie

Domyślnie

ja tez tak mam na masce w jednym miejscu i nie robie z tego szumu , to nie Hammer , przyczyn moze byc masa , mycie pod cisnieniem na myjkach , udezenie czegos malego w trakcie jazdy itd itd ..... dal ci kolega linka z zestawem naprawczym ... tansza wersja to marker
    RAFAŁ ...

Użytkownik Pirat drogowy
    Auto
    Alfa romeo 159 1.9 Jts

Domyślnie

oo to pewnie od mycia na myjniach bezdotykowych ... , to zakupie ten zestaw co kolega podał
    Dzięki za rady i wskazówki .

Użytkownik Rowerzysta Avatar Bllondas
    Mieszka w
    Nierada
    Auto
    ALFA ROMEO 159 2007R 1.9 JTDM 16V 174KM Bez dpf i egr po programie

Domyślnie

no problemo
    RAFAŁ ...

Użytkownik Pirat drogowy
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    jest: 159 sw 1.9 jtdm 8v by TTC ( 170ps@ 358NM ) HIGH, były: 156 SW V6, 156 SW 2.0 TS

Domyślnie

Ja bym nie był taki przekonany co do Krakowskiego Polinaru... Widziałem kilka tamtejszych aut i mimo deklaracji sprzedającego- bardzo szybko doszukiwałem się dowodów na różne historie. Rekordzistką chyba jest tam ta granatowa 159 2.4 jtdm, która dość długo zejść nie mogła (piszę, że nie mogła, bo nie wiem czy nie zeszła już). Oglądałem to auto dość poważnie ze znajomym, który siedzi raczej w BMW ale zachorował na Alfę...a sprzedawcy zapewniali co to za cudo.

Mniejsza...

Co do podnoszenia się lakieru - Mówisz o bąblach najzwyczajniej. Zeskrob i Zobacz co jest pod spodem... obawiam się, że Zastaniesz korozję. Lakier sam z siebie się nie podnosi raczej a jeśli coś się z nim dzieje złego to zazwyczaj się łuszczy i pęka.

P.S.- Nie Kupiłeś przypadkiem burgundowej/bordo 159 jts w tym całym Polinarze?

Użytkownik Fachowiec
    Mieszka w
    Sosnowiec
    Auto
    159

Domyślnie

markerem nawet nie warto się bawić, jest bardzo nietrwały.

Użytkownik Pirat drogowy
    Auto
    Alfa romeo 159 1.9 Jts

Domyślnie

Cytat Napisał Sudi Zobacz post
    P.S.- Nie Kupiłeś przypadkiem burgundowej/bordo 159 jts w tym całym Polinarze?
    Moja jest cała czarna 1.9 JTS 160km , to było rok temu w maju .

Cytat Napisał Sudi Zobacz post
    Co do podnoszenia się lakieru - Mówisz o bąblach najzwyczajniej. Zeskrob i Zobacz co jest pod spodem... obawiam się, że Zastaniesz korozję. Lakier sam z siebie się nie podnosi raczej a jeśli coś się z nim dzieje złego to zazwyczaj się łuszczy i pęka.
    Dokładnie sa takie bable , no ale jak zeskrobie to bede musiał zawieść ją do lakiernika , ile takie coś może kosztowac?
    Też mnie dziwi że w 5 latnim samochodzie tej klasy występuje coś takiego.
    poprzednio miałem fora fusiona z 2003roku i korozji nigdzie nie było.

Użytkownik Znawca Avatar mariuszoles
    Auto
    Porsche Panamera 4S

Domyślnie

Cytat Napisał Adoil Zobacz post
    jest tak jakby powietrze wypchało lakier , a koło błotnika na samym dole jest juz korozja. Nie była malowana ani bita , kupowałem ją w polinarze w krakowie , użytkował ją poważny biznesmen i jak tylko sie dos dzialo bylo robione wszystko w polinarze więc napewno bita nie była.
    Piszesz o tej czarnej 159 1.9 JTS distinctive z wnętrzem kremowy alfatex, która niecały rok temu była do sprzedania w komisie Polinaru ?
    Ostatnio edytowane przez mariuszoles ; 07-05-2012 o 07:59

Użytkownik Pirat drogowy
    Auto
    Alfa romeo 159 1.9 Jts

Domyślnie

Prawdopodbnie tak , cała czarna , środek beżowy , fegli 16 (stala na oponach miechelin) , sedan .
    A coś z nią nie tak ?
    Ostatnio edytowane przez Adoil ; 07-05-2012 o 08:13

Użytkownik Znawca Avatar mariuszoles
    Auto
    Porsche Panamera 4S

Domyślnie

Zgadza się. Felgi 16 stockowe, telefony takie jak ja mam. Pamiętam, że miałą ksenony. Nic z nią nie tak nie było. Pytam, bo sam ją oglądałem i się poważnie w maju ubiegłego roku zastanawiałem nad jej kupnem. Nie kupiłem bo zadecydował ten beżowy alfatex (szukałem skóry i na dodatek raczej ciemnej). Auto, z tego co pamiętam było w porządku. Szczeliny wszystkie równe, miernikiem nie mierzyłem ale generalnie nie było co zarzucić. Pamiętam tylko, że lakier miała troszkę zjechany, pewnie przez częste wizyty na myjniach szczotkowych.