Tak. Osobiście polecam sterownik RTX Ranger dostępny na allegro od sprzedającego ze Szczecina (nie pamiętam nazwy). W pełni kompatybilny oraz sprzedający godny polecenia.
Tak. Osobiście polecam sterownik RTX Ranger dostępny na allegro od sprzedającego ze Szczecina (nie pamiętam nazwy). W pełni kompatybilny oraz sprzedający godny polecenia.
Ok dzięki za pomoc! Pewnie zakupię na dniach i spróbuję coś podziałać.
Ja miałem wczoraj identyczny problem. Wieczorem gdy przyjechałem pod dom, przy próbie zamknięcia z pilota zamki odbijały a zamykanie kluczykiem czy od strony pasażera czy od kierowcy było ok. Dzisiaj rano wyjąłem z pilota baterie, przetarłem miejsca styków palcem, to samo zrobiłem na płytce w pilocie, złożyłem do kupy i..... wszystko działa. Spróbować nie zaszkodzi. Powodzenia.
Hmm już próbowałem. A zapalała Ci się czerwona dioda na pilocie w momencie kiedy próbowałeś zamknąć, a nie działało?
A jeśli kluczyk byłby rozprogramowany to dało by się otworzyć centralny zamek z kluczyka i uruchomić auto?
Ostatnio edytowane przez marcnow ; 10-05-2012 o 19:47
Cały dowcip polega na tym, że dioda zapalała się ale zamek zamykał i odbijał. Nie wiem czy to wyczyszczenie styków miało jakieś znaczenie czy to tylko zbieg okoliczności. Co do uruchomienia auta rozprogramowanym kluczykiem to nie mam wiedzy w tym temacie. Ale domniemam, że mógłby być problem z uwagi na immobilajzer ale nie jestem pewien. Natomiast otworzenie auta takim kluczykiem z zamka nie powinno być problemem.
Panowie sprawa załatwiona. Według sugestii kupiłem uniwersalny sterownik z kluczykami scyzoryk, podpiąłem z pomocą brata w miejscu fabrycznej centralki pod 3cim światłem stopu, trochę nam zajęło wszystko, bo pierwszy raz robiliśmy, ale daliśmy radę. Centralny z pilota działa, bagażnik otwiera (długo trzeba trzymać przycisk otwarcia bagażnika, ale tak ma być wg instrukcji), nie działają tylko kierunki po zamknięciu/otwarciu. Coś wyczytaliśmy, że trzeba prawdopodobnie odseparować je czy coś takiego, ale daliśmy sobie już spokój z tym. Jak ktoś wie o co chodzi z tymi kierunkami to proszę o info. Pozostaje tylko przełożenie grotu oraz immo i będzie wszystko.
Panowie a gdy zamontuje ten ''uniwersalny centralny'' to bedzie dzialal alarm?
Z tym alarmem to chyba ciężko będzie. Możesz poszukać takiego sterownika z dodatkową syreną i wtedy będziesz miał wszystko. U mnie nawet nie wiem czy był fabryczny alarm, więc kupiłem sam sterownik bez syreny alarmowej.
Witam wszystkich ,mam pytanie bo mam problem z cent.zamkiem mianowicie nie działa pilot ,nie zamyka się z kluczyka odbija zamek.Jest ktoś z Poznania co to ogarnia oczywiscie zapłacę za naprawę ???pozdrawiam Dawid
Jeżeli sam tematu nie ogarniasz albo nawet nie chcesz (bo np nie umiesz majsterkować) to ogłoś się na lokalnym. Wtedy łatwiej znajdziesz.
A jeżeli jednak chcesz się tego podjąć to czeka Cię rozkręcanie boczków i sprawdzanie siłowników. Skoro pilot działa bo zamek zamyka i zaraz odbija to oznacza że szwankuje któryś siłownik.