bez urazy kolego, popraw tytuł tematu bo aż razi po oczach, nie "mój początek ze 166" tylko "mój początek z 166".
bez urazy kolego, popraw tytuł tematu bo aż razi po oczach, nie "mój początek ze 166" tylko "mój początek z 166".
Alfa Romeo - "bez serca bylibyśmy jedynie maszynami"
Dawid nie jesteś tu od wczoraj więc powinieneś wiedzieć że teraz to już tylko admin może zmienić tytuł :]
kapselek gratulacje zakupu 166![]()
STOP CIOTOM DROGOWYM
Było>> 166 2.4 JTD '99 >> GT 1.9 JTD '05 >> Jaguar X-Type 2.5 '03 >> Laguna 2 FL 1.9 DCI '05>>
Jest>> Passat B6 2.0 TSI 200KM '07 ver. USA
Z tym czujnikiem przejechałes kilkaset km i auto działa , do tego poprzedni wlasciciel tez tak kilka km musiał przejechac , węc 3 dni wiecej nic mu chyba nie zaszkodza. Jezdzij spokojnie bez szalenstw jak emeryt to powinien przezyc![]()
[C
Czy wymontowanie tego czujnika to skomplikowana sprawa ? Pomijając gimnastykę oczywiście.
Z tego co wiem (nigdy tego u siebie nie robiłem), to trzeba wybebeszyć trochę deski rozdzielczej. Poczekaj na FES'a, może się okazać że to błędny trop.
P.S. - Spróbuj odpiąć kostkę od przepływomierza, i zobacz jak wtedy będzie zachowywał się samochód. Jeśli masz tempomat, to spróbuj za jego pomocą przyspieszyć, wtedy to potwierdzi problem z potencjometrem, albo i nie.
Ok. Dzięki.
Powiedzcie jeszcze coś odnośnie hamulców bo dziwnie działają to znaczy nie płynnie tylko bardziej szarpane.
Czy wpływ na nie może mieć ten czujnik lub automatyczna skrzynia biegów?
Co do hamulców - raczej nie. Stawiałbym na problem z układem, albo zapowietrzenie. Ewentualnie masz krzywe tarcze, wtedy też występuje jakby zjawisko szarpania przy hamowaniu. Jeszcze jedno pytanie - jeśli samochód ma odpalony silnik i wciśniesz pedał hamulca to staje on w tej pozycji i trzyma poziom, czy stopniowo wpada w podłogę?
Pedał trzyma pozycję przy wciśnięciu.
Być może problemem są tarcze bo sprzedający miał je wymienić razem z klockami.
(klocki dostałem z samochodem )
Nie ma też bicia w kierownicy.
Auto ciężkie, silnik mocny więc hamulce muszą mieć ciężkie życie w 3.0. Kapselek kiedy nam sie pochwalisz fotkami?
[C
Wymień w takim razie komplet. Ja na tyle mam klocki + tarcze TRW, nie piszczą, jest ok. Może nie są jakoś przystosowane do sportowej jazdy, ale normalnie dają radę. Teraz sam rozglądam się za kompletem na przód i chyba wezmę tarcze Brembo/TRW + klocki Ferodo. W DS Performance przeraża mnie troche cena (590zł), więc raczej wezmę Ferodo Premier.
P.S. Jak wymiana nie pomoże, to szukałbym przyczyny w ABSie, mogą być wtedy jakoś dziwnie uszkodzone czujniki.
Pozdrawiam.