Ja przechodizłem z 10w40 mobila na 5w40 z LQM. Wypłukałem silnik i zalałem LQM. W zime różnica niesmaowita szybciej odpalało i nie klakotało tak na poczatku jak na 10w. Ja negatywnych skutków takiego przejścia póki co nie widze
Ja przechodizłem z 10w40 mobila na 5w40 z LQM. Wypłukałem silnik i zalałem LQM. W zime różnica niesmaowita szybciej odpalało i nie klakotało tak na poczatku jak na 10w. Ja negatywnych skutków takiego przejścia póki co nie widze
Po przebiegu ponad 1500 km moje ucho żadnych zmian nie uchwyciło - jak stukało tak stuka. Widocznie to nie popychacz.
wlewałem do wtryskiwaczy, na pół roku był spokój także można polecić![]()
Ze 164 trudno się wyleczyć
Przestalo klekotac i halasowac bo 5w jest ogolnie duzo wytrzymalszy w niskich temperaturach i utrzymuje duzo lepsze smarowanie zawsze. Granica jest bodajze -30. Osobiscie uzywam Mobila 1 5w50 - to juz moja 3 fura na tym oleju i nigdy zadnych problemow... Czesto czytam, ze mobil sredni, kiepski itp. ale naprawde nie wiem skad to sie bierze. Zawsze kupuje w inter cars lub innych teg typu hurtowniach i olej utrzymywal kolor herbaciany od wymiany do wymiany - 10 000 :-) Warunek- pewne zrodlo.
Ostatnio edytowane przez Bear.pawV6 ; 08-06-2012 o 13:46
Niestety mój Mobil tylko na początku, czyli może tydzień był złocisto przejrzysty, później szybko sczerniał i zaczął śmierdzieć benzyną. Może to wina nagarów itp, nie wiem jak niemiec o niego dbał, raczej nie dbał. Zalali mi 10W40 bo się bali kombinować z syntetykiem który chciałem wlać. Mam nadzieję że jak go wypłuczę tą płukanką to będzie tylko lepiej i mu to nie zaszkodzi.![]()
właśnie jak to jest, ja mam 300tys nalatane i wlałem mobil 2000 pol syntetyk dla bezpieczeństwa , ale kusi mnie syntetyk? Moze się coś stać ? Motor bez wyciekow procz pokrywy klawiatury.
dlaczego rozprawiczasz ten temat,poszukaj jest specjalnie dla ciebie taki temat o olejach
Temat rzeka, jaki olej lejecie/polecacie??
Ostatnio edytowane przez Cubus00 ; 09-06-2012 o 10:25
Zakładając temat chodziło mi o skuteczność preparatu HYDRO STÖSSEL ADDITIV w uciszaniu pracy popychaczy zaworów. To nie jest płukanka ani wlewka do wtrysków. Może ktoś ma doświadczenia?
Kolega kupuje Liqui Moly Mos2 z dwusiarczkiem molibdenu i on jest czarny już z butelki tak ma być? dwusiarczek powoduje zabarwienie ?
Dziś sobie zrobiłem czyszczenie wtryskiwaczy metodą Jet Clean Tronic LM, chodził trochę na tej chemii, ok 30 min. jak na razie żadnych zaskakujących efektów nie zauważyłem, mocy nagle nie przybyło, wtryskiwacze znacznie się nie uciszyły, może rzeczywiście wyczyściło ale to moje domysły. Chodziło mi bardziej o profilaktykę ale nie ukrywam że liczyłem na poprawę być może dynamiki auta. Jak na razie tak samo jak było ,chyba że poprawa humoru i uszczuplenie portfela się liczy na plus, zatem tak.Pojeżdżę trochę i zobaczymy czy coś w dłuższej perspektywie to zmieni.
![]()