Kurczę u mnie 2 razy pojawił się ten błąd. Bardzo rzadko ale jednak. Zauważyłem, że tylko wtedy jak się szybko jedzie. Trzeba będzie sprawdzić połączenia bo może od drgań robi się gdzieś przerwa
![]()
Kurczę u mnie 2 razy pojawił się ten błąd. Bardzo rzadko ale jednak. Zauważyłem, że tylko wtedy jak się szybko jedzie. Trzeba będzie sprawdzić połączenia bo może od drgań robi się gdzieś przerwa
![]()
Alfa Romeo 146 1.4 TS '98, 156 1.8 TS '00, 159 1.9 JTDM '05
Z racji tego, że co jakiś czas błąd powraca postanowiłem zrobić log:
Przy wartości oczekiwanej 1600 (ostre przyspieszanie) widać sporą różnicę względem zmierzonej. Czyżby to była wina pompy?? Przy spokojnej jeździe wartości są prawie takie same.
Filtr mam nowy.
Miałem ten sam problem, na początku pomagała wymiana filtra paliwa, po wymianie przez jakieś 15kkm było ok.
Zaprowadziłem w końcu samochód do mechanika i okazało się że winne były wtryski, zrobili mi wszystkie 4 i od tamtej pory śmiga aż miło, spalanie nawet spadło jakieś 0,5L, przebieg to 200kkm
Tak, zwykle ten błąd i takie objawy to pompa. Jaki przelot samochodu?
KODOWANIE KLUCZY (Giulia Stelvio 159 inne)
Konwersje USA->EU
UPDATE MAP DO NAJNOWSZYCH 2023 (1,2,3 generacja), również z rynków USA
KODOWANIE (używanych) RADARÓW ACC/DASM, BLISSów, zmiana radia i aktywacja AA/CP offline
Wiesz co ... Pokaż jeszcze na logach otwarcie regulatora.
Konwersje USA->EU
KODOWANIE (używanych) RADARÓW ACC/DASM, BLISSów, zmiana radia i aktywacja AA/CP offline
tak, tak jak ostatnio. Tylko tam odpuszczałeś gaz?
Konwersje USA->EU
OK log z ciśnieniami i regulatorem (%*10)
Te "piki" w dół to zmiana biegu w górę. Przyspieszałem
Od niczego wrzucam korekty wtrysków. Na rozgrzanym silniku wszystko wyłączone i 2tys obrotów.
![]()