jeśli chcesz więcej mocy to po prostu zmień na JTD i wtedy można podnieść moc takie modyfikacje jak poprzednicy piszą nie mają zbytniego sensu chyba że stylistycznie to tłumik estetyki trochę doda
jeśli chcesz więcej mocy to po prostu zmień na JTD i wtedy można podnieść moc takie modyfikacje jak poprzednicy piszą nie mają zbytniego sensu chyba że stylistycznie to tłumik estetyki trochę doda
Wykresu do tego nie mam żadnego, ale gościu od którego kupowałem lubował się w różnych modyfikacjach i tego typu bajerach.Zainteresował się tym i jak rozmawialiśmy przy kupnie to mówił że jak dla niego(a podobno jeździł zwykłym 2.0 TS) jest znaczna różnica w szczególności w przyśpieszeniu i ok 15-20koni może być więcej.Jeździ często do Włoch i mówił że Włosi mają hopla na tym punkcie więc dlatego tak to wygląda.Jutro albo w sobotę jak mi się uda porobię zdjęcia, przedstawię moją drugą miłość i wrzucę na forum.
nie nooz JTD do dam sobie spokój, jakoś jestem zwolennikiem benzyniaków
wiec co do mocy już sprawa jasna, a wiele nie da sie zrobić, a tłumik jaki? moze macie ciekawe propozycje, który fajnie brzmi i jest oczywiście za rozsądne pieniądze.
Do hamowni właśnie się przymierzam, na a gościu który sprzedawał tak jak Ci mówiłem jeździł zwykłym 2.0 TS i mówił że czuć różnicę.Ja takiego porównania niestety nie mam, ale na przyśpieszenie nie mogę narzekać.Na weekendzie będę mierzył ile ma do 100km\h.
takie mierzenie do setki to sorki, ale nie jest realistyczne.. ponadto sprzedwca mógł jeździć ts 2,0 ale zajechnym? z jakims uzkodzeniem co powoowało że był bardziej zmulony niz seryjny
No nie wiem może i macie rację, mówię co mi zostało przekazane i co wiem że jest faktycznie zrobione.Na pewno jakiś przyrost mocy jest ze względu na same kolektory.A jak można zmierzyć do setki aby było realistycznie?ktoś zna jakieś sposoby?może jakaś kamerka samochodowa?
Poprawny pomiar 0-100 to albo Racelogic, albo G-Tech Pro RR. Poza tym, jeśli kolektory, dolot i wydech nie były liczone to może się okazać, że jest tyle mocy ile było w seriiA auto wydaje się szybsze choćby dlatego, że jest głośniejsze.
jeśli w mojej Belli rozsypie się tłumik końcowy to zastanowię się nad :
http://moto.allegro.pl/tlumik-proex-...336558231.html
http://moto.allegro.pl/tlumik-koncow...371718302.html
proex będzie trochę głośniejszy ale zależy co chcesz osiągnąć ten drugi powinien dać dość przyjemny pomruk a jak będzie za cicho to zamiast środkowego wstaw przelotowy i powinno być dość ciekawie![]()
ten pierwszy wygląda jak fabryczny tylko końcówke ma srebrną, a ja nie chce mieć znów takiego wiadra z tyłu jak oryginalnie kładą:p a co do drugiego, to sam nie wiem czy ufać komuś takiemu, nie wiadomo jak to będzie brzmiało.